4 évnél régebbi cikk

Teszteld a tudásod: irodalmi kvíz a Fehérvári Ünnepi Könyvnapok örömére
Teszteld a tudásod: irodalmi kvíz a Fehérvári Ünnepi Könyvnapok örömére

Május 30-án, csütörtökön startol a Fehérvári Ünnepi Könyvnapok rendezvénysorozat, amely során többek között író-olvasó találkozókkal, könyvbemutatókkal és koncertekkel is kedveskednek a szervezők a könyveket nagy becsben tartó irodalomkedvelőknek. Hogy teljesen ráhangolódjatok az üde színfoltként díszelgő kulturális programra, olyan kvízzel készültünk, ahol letesztelhetitek, mennyire is vagytok képben a magyar és világirodalom fontosabb témáival.

A Fehérvári Ünnepi Könyvnapok új kezdeményezés Székesfehérvár programkavalkádjában, amely elsősorban a kortárs irodalom megjelenésének ad teret. A május 30-tól június 6-ig lezajló esemény főleg könyvbemutatókkal, tartalmas beszélgetésekkel és dedikálásokkal operál, de különböző irodalmi előadásokon és kiállításokon is magukba szívhatják a tudást a könyvimádók.

Az első program május 30-án 17:00-kor kezdődik: a Macskatéka Olvasóklub nyitja a sort, ahol is Szabados Melinda meseórával várja a kíváncsiskodókat. Ezt követően 18:00-tól a Városháza Dísztermében Lackfi János ünnepi megnyitója után átadják a Vajda János-díjat, majd „Valaki jár a fák hegyén…” címmel a Kaláka együttes koncertjét hallhatják az érdeklődők Kányádi Sándor verseire írott dalokból.

A könyvnapokat záróakkordját június 6-án, csütörtökön bonyolítják le, miszerint Írjál és szeressél címmel Nyáry Krisztián és Hevesi Judit dramatizált felolvasóestet tart a magyar kultúrtörténet legszebb, legérdekesebb vagy legfelháborítóbb szerelmes leveleiből a VMK Olvasótermében.

A Fehérvári Ünnepi Könyvnapok teljes programját ide kattintva érhetitek el.

Na, ha minden infó megvan, akkor jöhet is az irodalmi kvíz, amellyel teljes mértékben rákészülhettek a Fehérvári Ünnepi Könyvnapokra, ugyanis a magyar és világirodalmi kötetekre vonatkozóan is találhattok kérdéseket. Jó töltögetést!

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek