4 évnél régebbi cikk

Megjelent a fehérvári Pixa új száma, amely könnyen a nyár slágere lehet
·Zenezene·Utolsó frissítés: undefined
Megjelent a fehérvári Pixa új száma, amely könnyen a nyár slágere lehet
·Zenezene·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár egyik büszkesége, Tóth Dániel György, alias Pixa a ByeAlexszel készített közös nótájuk, az Apátok után ismételten nagyot robbantott: ezúttal a mulatós zenében nyomuló Rostás Szabikával állt össze, hogy megalkossák a Csórót, amelyről könnyen megállapítható első, de sokadik hallásra is, hogy a nyár leghallgatottabb muzsikái között tartják majd számon.

Pixa neve nem ismeretlen a fehérváriak számára, ugyanis az egyik (ha nem a) legismertebb és legnépszerűbb hazai DJ és zenei producer szeretett városunkból indult hódító útjára. A művész pályafutásának kezdetét 1992-re datálja, ám az igazi nagy áttörés csak később követezett be: 2003-től kezdve olyan nevekkel dolgozott együtt, mint SP, a Hősökből ismert Eckü és a szintén székesfehérvári Fluor (formációjának, a Wellhellónak nemrég jelent meg városunkban forgatott dala, a Barátom), ám komolyabban csak 2007-től számoltak vele, mint producer, később pedig, mint előadó és DJ.

További részleteket karrierjéről és zenéiről a vele készült interjúnkból tudhattok meg:

Kapcsolódó
Székesfehérvár a legélhetőbb város! - interjú Tóth Dániel Györggyel, alias Pixával

Pixa neve mára megkerülhetetlen a hazai könnyűzenei iparban. Az évek alatt számos slágert produkált, többek között Snoop Doggal is dolgozott, és Magyarország legnagyobb fesztiváljain táncoltatja meg a közönséget megmutatván, hogy jelenleg miért is ő az egyik legtehetségesebb magyar DJ. Pixa fehérvári származására rendkívül büszke, így számára mindig is városunk marad az etalon, amely központi szerepet töltött be karrierje alakulásában. Erről, a zenéről, a kezdeti évekről és a jövőről kérdezte Palkó Zsuzsanna, a Vörösmarty Rádió műsorvezetője.

Miután rátalált a helyes útra, Pixa megállás nélkül gyártotta a trendibbnél-trendibb zenéket. 2015-ben pedig Kis Grófóval karöltve kiadták a Bulibárót, amely nemes egyszerűséggel felrobbantotta az internetet. Persze akkor még nem lőtte el az összes puskaporát: 2018-ban megjelent a Hajadismijen, Hiróval együttműködve a Paparazzi és az azóta védjegyévé vált After is.

Hogy ne álljon le a futószalag, Pixa 2019-ben is elkényezteti a megőrülős dallamokra éhező népeket: előbb márciusban kinyomta második ByeAlexszes kollaborációját (az első a Részeg című szintén slágergyanús dal), az Apátokat, amely három hónap alatt több mint hat milliós nézettséget produkált a YouTube-on. Most pedig, hogy ténylegesen is bekezdett a kánikula, június 17-én, hétfőn megjelent a Csóró című muzsika, amelyről első hallgatásra is könnyen megállapítható, hogy a nyár egyik legütősebb bulizenéje lesz.

A Csóró a mulatós világból ismert Rostás Szabikával készült, és főszereplőink szürreálisabbnál-szürreálisabb helyzetekben mutatják meg, hogy ki a legnagyobb csóró király széles e vidéken. Az őrület végén pedig mindenki táncra perdül (külön kiemelném az idősebbeket) egy hamisítatlan afteres buliban. Kell ennél több? Figyeljétek csak meg, hogy nem most találkoztatok utoljára a fülbemászó nótával.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek