A Kolo zenekar adott koncertet a Szent István Művelődési Házban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
A Kolo zenekar adott koncertet a Szent István Művelődési Házban

Egy jó hangulatú délszláv népzenéket hallgathattak hétfőn délután a Szent István Művelődési Házba látogatók. A Kolo zenekar már nem először járt városunkban és ismét egy nagy sikerű koncertet tudhatnak a hátuk mögött.

A Kolo zenekar már akár többek számára ismerősen csenghet, hiszen Székesfehérváron és az ország minden táján a hazai táncházak meghatározó tagjai. A délszláv zenét játszó zenekar hétfőn délután a Szent István Művelődési Házban kápráztatta el a balkáni kultúra szerelmeseit.

A zenekar a délszláv népekre jellemző körtáncokról kapta a nevét. Az együttes tagjai kisgyermek koruk óta játszanak hangszeren, mint azt az Kolo vezetője mondja, ebben a kultúrában nőttek fel, és azóta is elhivatott fenntartói a szerb, horvát és szlovén népzenéknek, néptáncoknak.

"Ezt kaptuk mi. Nagyon fiatalon csöppentünk bele, én 5 és fél éves korom óta zenélek és hallgatva a tököli tambura zenekarokat engem nagyon megfogott. Láttam egy lakodalmi menetet, látva a tambura zenekarokat akkor rögtön beszaladtam a kis harmónikámért és addig gyakoroltam, addig játszottam, addig próbáltam amíg ki nem játszottam a dallamot és hát innen van ez az indíttatás" - mondta el Halász László.

Az esemény első részében a résztvevők megismerkedhettek a délszláv népekre jellemző hangszerekkel, majd egy jó hangulatú táncházzal zárult a rendezvény.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek