4 évnél régebbi cikk

Idén Dunaújvárosban ad koncertet az ország legnagyobb rockzenekara, amibe ti is jelentkezhettek!
Fehérvár Médiacentrum fotója
cityrocks.hu
Idén Dunaújvárosban ad koncertet az ország legnagyobb rockzenekara, amibe ti is jelentkezhettek!

Az elmúlt évek sikerei után folytatódik az MTV CityRocks, és 2020-ban már a fejér megyei Dunaújvárosban mutatja meg magát Magyarország legnagyobb rockzenekara. A szervezők július 25-én több száz zenészt várnak a Szalki-szigetre, akik tizenkét számot adnak elő, valamint egy külön zenei blokkban tisztelegnek az idén hatvan éve alakult The Beatles együttes előtt.

A szegedi és kecskeméti őrület után idén sem hagy alább a lendület, és az MTV CityRocks (a világ legnagyobb rockcsapatának, a Rockin’ 1000-nek a hazai verziója) ismételten tető alá hozza Magyarország legnagyobb rockbandáját. A zenészek ezúttal július 25-én (esőnap esetén augusztus 1-jén) a dunaújvárosi Szalki-szigeten tervezik a zúzást, és biztos vagyok benne, hogy a szervezők még nagyobb bulival készülnek, mint a korábbi években.

Hogy mást ne mondjak, például az énekesek, gitárosok, basszusgitárosok és dobosok mellett 2020-ban először billentyűs hangszeresek is csatlakozhatnak a közös tomboláshoz, ezzel kölcsönözve még egyedibb ízt az amúgy is különleges produkciónak.

Fontos, hogy a rockkoncertnek bárki részese lehet: profik és amatőrök, fiatalok és idősebbek, komplett kórusok, zenekarok, de olyanok is, akik csak otthon, maguknak zenélnek.

Jelentkezni július 10-ig a CityRocks hivatalos oldalán tudtok, ahol meg kell jelölnötök a hangszert, valamint egy - akár mobiltelefonnal rögzített - kis videót is küldenetek kell magatokról, amely a legalapvetőbb zenei képességek meglétét hivatott igazolni. Azok, akik sikeresen jelentkeztek, minden számról hangszeres - illetve az énekesek szöveg feliratos - tanulóvideót is kapnak.

"Az eddigi két rendezvény mind országosan, mind pedig nemzetközi szinten is óriási sikert aratott. A helyszíneken 5-10 ezer néző előtt játszott a több száz zenészből álló zenekar, de a koncertekről készült kisfilmek is hatalmas érdeklődést váltottak ki, 50 milliónál is többen látták azokat világszerte, és a nemzetközi szaksajtó is beszámolt róluk" - nyilatkozta Gajda Ferenc főszervező a cityrocks.hu-nak, majd hozzátette, az óriászenekar létszáma folyamatosan emelkedik: amíg Szegeden 400-an, Kecskeméten már 500-an zenéltek együtt.

Az eddigi koncerteken a legfiatalabb résztvevő 6, a legidősebb 71 éves volt. A profi zenészek mellett voltak kisiskolások, tinédzserek, többgyerekes anyukák, apukák, vagy akár a nyugdíjhoz közelítő rutinos rockerek, otthon saját örömükre zenélők és a munka mellett egy (vagy több) bandában játszó félhivatásosok is. A szervezők alapvető célkitűzése - az élő zene népszerűsítése mellett - egy összetartó, zenét szerető és művelő közösség kialakítása. 

Ha minden megvan, akkor mutatjuk, hogy milyen dalokra számíthattok a egyedülálló csapatáson:

Külföldi/International:

Medley - AC/DC (Back in Black), Black Sabbath (Iron man), Led Zeppelin (Heartbreaker)
Megadeth - Symphony Of Destruction
blink-182 - All The Small Things
Bryan Adams - Summer Of '69
Amy Winehouse - Rehab (rock cover)
Pink Floyd - Another Brick In The Wall (rock cover)

Magyar/Hungarian:

Depresszió - Nem akarok elszakadni
Fish - Gyere ki a rétre
Republic - Neked könnyű lehet
Quimby - Hoppá!

Bonus track:

MTV CityRocks celebrating 60 years of The Beatles (The Beatles medley)

(Forrás: cityrocks.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek