4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: EFOTT, Cirkuszok Éjszakája, motorostalálkozó és ünnepeljük együtt a Királyi Operett Napokat
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: EFOTT, Cirkuszok Éjszakája, motorostalálkozó és ünnepeljük együtt a Királyi Operett Napokat

Az elmúlt napok nyomokban sem tartalmaztak kánikulát, és hétvégén folytatódik ez a tendencia. Így használjatok ki minden adandó lehetőséget az izzadásmentes kikapcsolódásra: bulizzatok az EFOTT-on, lessetek ki a motorostalálkozóra, vagy füleljetek a Királyi Operett Napok beéneklésén. Ha pedig eleredne az eső, akkor irány a mozi, ahol a Szupercella 3.- Az Ördögveremnél jobb filmet keresve sem találhattok.

Fesztivál: EFOTT 2019
Mikor?: Július 9-15., kedd-hétfő
Hol? Velence

Már javában zajlik a 2019-es EFOTT, de mégsem mehetünk el szó nélkül a hétvégi felhozatal mellett. A velencei-tavi fesztivál újdonságairól már korábban beszámoltunk, ide kattintva mindent megtalálhattok arról, mi változott a tavalyi őrülethez képest. Hogy csak a fellépőket említsem, többek között az EFOTT hívására látogatott hazánkba Rita Ora is, aki várhatóan péntek este robbantja ki az agyatokat a helyéről R&B-beütéses slágereivel. A fesztivál második legnagyobb headlinere, az elektronikus zenében nyomuló német Scooter is a hétvégén áll színpadra, amely olyan legendás számokat tudhat maga mögött, mint a Maria vagy a Jumping All Over The World.

Fesztivál: XXIII. Fekete Sas Party 
Mikor?: Július 12-14., péntek-vasárnap
Hol? Polgárdi

Nincs is menőbb egy jól megkoreografált motorostalálkozónál, amely több száz csodajárgányt felvonultatva mutatja be a kétkerekűn való krúzolás szépségét. Még jobb, ha nem is kell több száz kilométert utazni érte (bár akkor is simán megéri), ugyanis a hétvégén csak a "szomszédba", egészen pontosan Polgárdiba kell leugrani a garantáltan felejthetetlen élményért.

A péntektől vasárnapig zajló rendezvényen mindent megtalálhattok, ami szem, szájnak és vérbeli motorosnak ingere: a Fekete Sas Motoros Nemzetség 23. motorostalálkozója streetfighter show-val nyitja meg a bulit, majd többek között virslievő versennyel, bokszbemutatóval és felvonulással fokozzák az amúgy is emelkedett hangulatot. Este pedig a tombolásé lesz a főszerep: pénteken a Hangár21, a Zorall és a Blues Company, szombaton pedig a Vándor, a Pokolgép és a Junkies Brothers nótáira zúzhatjátok szét az Avia benzinkút mögötti terepet.

Fesztivál: II. French Fest
Mikor?: Július 13-14., szombat-vasárnap
Hol? Velence, Drótszamár Park és Kemping

Első olvasás után igencsak sokat agyaltam, hogy mégis mi lehet ez a French Fest. Aztán arra a következtetésre jutottam, biztos valami gasztronómiai hacacáré, ahol a francia különlegességeket lehet végigkóstolni. Na, hát a helyzet, hogy a franciát nagyon ügyesen kikövetkeztettem (haha), és még az evés-ivás része is stimmel, annyi különbséggel, hogy a buli főként a francia járgánytulajdonosokat célozza meg, ugyanis július 13-14-ig szervezik meg az éves össznépi találkozójukat - immár másodszorra. A helyszín a Velencei-tó, és autós programok mellett lesz főzőverseny, kötélhúzás és légiós disco is.

Fehérváron túl: Cirkuszok Éjszakája
Mikor?: Július 12-13., péntek-szombat
Hol? Balatonlelle, Zamárdi, Budapest

Tegye fel a kezét, aki szeret cirkuszba járni! Mindenki? Gondoltam. Na, akkor most van egy jó hírem: a hétvégén bonyolítják le a Cirkuszok Éjszakáját, amelyben számos hazai cirkuszban készülnek különleges műsorral. A balatonlellei Magyar Nemzeti Cirkusz mellett idén a Fővárosi Nagycirkusz, a Zamárdiban található Richter Flórián Cirkusz és a miskolci Eötvös Cirkusz várja látványos programokkal a közönséget - bár utóbbi kiesik vonzáskörzetünkből. A Fővárosi Nagycirkuszban a Cirkuszok éjszakáján, július 13-án 19 órakor meghosszabbított előadással várják a nézőket, a Richter Flórián Cirkusz július 13-án, szombaton a Showtime című előadás extra fellépőkkel kibővített változatával készül, Balatonlellén pedig többek között hivatásos tűzoltók zuhanyoztatják az afrikai elefántokat. Őrület az lesz bőven.

Színház: Ünnepeljük együtt a Királyi Operett Napokat!
Mikor?: Július 13., szombat 19:00
Hol? Országalma

Július 26-28-ig várja első alkalommal a nagyérdeműt a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ színpadán a Királyi Operett Napok, ahol minden este nagyszabású produkciókat láthatunk. Az operett előadások mellett koncertet is hallhat a közönség, így kellemes hangulatban fogyaszthatják el vacsorájukat. Első körben azonban július 13-án, szombaton közös éneklés vezeti fel a műsort, amely során az Országalmánál Keller Jánossal és Váradi Eszter Sárával dalolhatnak a kíváncsiskodók.

Mozi: Szupercella 3. - Az Ördögverem
Mikor?:
Hol? Cinema City Alba

Sylvester Stallone A feláldozhatók óta másodvirágzását éli, ám senki sem gondolta volna, hogy ilyen sokáig húzza. Nem elég, hogy kijött az akcióhősös haddelhadd második, illetve harmadik felvonása, Stallone olyan projektekhez adta még a nevét, mint a Szupercella és a Creed: Apollo fia. A rosszarcú veterán összes 2010 után született alkotását sikerként könyvelheti el, ennek köszönhetően pedig olyannyira felbátorodott, hogy már A feláldozhatók 4.-en és a Rambo befejező etapján ügyködik. A felsorolt szériák közül talán a Szupercellák teljesítettek a leggyengébben, és hogy ez a tendencia megváltozzon, Sly egyenesen a képünkbe vágta a harmadik börtönszökésekkel operáló mozit azzal az üzenettel, hogy gyorsan felejtsük el az előzményeket, a Szupercella 3. - Az Ördögverem mindet kenterbe veri. Mondjuk ezt nehezen hiszem el.

A történet szerint biztonsági szakértőként tevékenykedő Ray Breslin (Sylvester Stallone) hongkongi milliárdostól olyan feladatot kap, amely ismételten a világ egyik legveszélyesebb börtönébe kalauzolja el: ezúttal a lettországi Ördögverem a cél, amelyet Ray csak a megbízó lányának a társaságában hagyhat el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek