4 évnél régebbi cikk

Mire figyeljünk oda az augusztus 20-i tűzijáték ideje alatt?
·Kulttűzijáték·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaMire figyeljünk oda az augusztus 20-i tűzijáték ideje alatt?
·Kulttűzijáték·Utolsó frissítés: undefined

Országszerte több száz rendezvényt és tűzijátékot terveznek augusztus 20-a alkalmából. A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a tűzijátékok telepítését, a biztonsági távolság betartását, az oltóvízforrások helyét, és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik. Fejér megyében tizenegy olyan tűzijátékot terveznek, amely megtartása engedélyhez kötött.

Tűzijátékon szemlélődni igencsak jó móka, ám hogy felhőtlenül nélkül tudjuk élvezni  - és maradandó károsodás nélkül elhagyni - a színes (és persze hangos) fényjátékot, nem árt, ha betartunk néhány alapvető szabályt:  

  • A biztonságos szórakozás érdekében a rendezvényre megérkezve figyeljék meg a menekülési útirányt jelző táblákat annak érdekében, ha bármi probléma adódna, tudjátok, hogy merre kell elindulni!
  • Veszély esetén kövessék a szervezők és a biztonsági személyzet utasításait!
  • A terület esetleges kiürítése során mindig figyeljetek a környezetükben lévőkre, gyerekekre, mozgásukban korlátozott emberekre és segítsék őket a tömegben!
  • A helyszínt a menekülési útvonalakon lehet a leggyorsabban és legbiztonságosabban elhagyni,
  • A tűzijátékok alkalmával semmi esetre sem szabad az elzárt területre belépni! Visszamaradt tűzijáték testet tilos megközelíteni, megfogni! Ilyen esetben azonnal értesíteni kell a rendezvény szervezőit!
  • A katasztrófavédelem azt kéri, ha valaki tüzet lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot.

Indulás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról. A meteorológiai figyelmeztetéseket, riasztásokat figyelemmel kísérhetik az interneten, például az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos oldalán. A katasztrófavédelem, a meteorológiai szolgálat és a rendezvények szervezői folyamatos kapcsolatban vannak, így ha az időjárás indokolttá teszi, akár le is állítják a rendezvényt.

Hasznos segítség a katasztrófavédelem okos eszközökre telepíthető, ingyenes Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatása, a VÉSZ, amely a Google Play, illetve az Apple Store áruházban ingyenesen letölthető.

(Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek