4 évnél régebbi cikk

Őszi könyvajánló és fehérvári tippek az Olvasás Éjszakája alkalmából
Fehérvár Médiacentrum fotója
maxpixel.net
Őszi könyvajánló és fehérvári tippek az Olvasás Éjszakája alkalmából

Szeptember 28-a idén az Olvasás Éjszakája: mi másra is buzdíthatnánk ez alkalomból, mint hogy kuckózz be egy jó könyvvel és merülj el újabb és újabb világokban. De ha inkább beszélgetni szeretnél, Fehérváron is várnak programok a jeles esemény alkalmából.

Lassan egyre hűvösebben a nappalok és az éjszakák, egyre jobban esik egy meleg takaró alá bevackolva fellapozni valami kellemes olvasnivalót. Az idei Olvasás Éjszakája kapcsán hoztunk néhány tippet, milyen könyveket érdemes elolvasni idén ősszel. De mielőtt még ebbe belevágnánk, mutatjuk, milyen programok várnak kicsikre és nagyokra szombaton Székesfehérváron az Olvasás Éjszakája alkalmából. 

A Koronázó téri Alexandra könyvesboltban szeptember 28-án délután igazi könyves élménykavalkádot kínálnak az  5-10 éves gyerekeknek. 15 órától Varázslatos történetek címmel játékos perceket tölthetnek el több gyerekkönyvszerzővel: Ott lesz Bodor Attila, A ló, aki édességet tüsszentett írója, Novák Vica, a Minka és a felhőfoltozók szerzője és Palásthy Ágnes az Elrabolták a siklót írója. A közös játék mellett izgalmas apró ajándékok is várják a kicsiket. 

16 órától a Kékmanó őszi titkos kincsesládája címmel K. László Szilvia zenés-játékos programja kezdődik, majd tombolával folytatódik a program. 

 

Ezeket olvasd el!

Most pedig néhány tipp, ha épp olvasnivalót keresel! Gasztronómia, borzongás, nevetés, titkok - bármelyikhez is van épp hangulatod, megtalálhatod a megfelelő könyvet hozzá.

 

Leitner Olga: Bakker, azok a csodálatos férfiak!

A Bakker, anya lettem! óta Leitner Olga neve fogalom lett, szókimondó, szórakoztató stílusával együtt. Első könyve a fia születése körüli élményeit mutatja be. Azóta született két iker kislánya, és még két könyve. A Bakker, azok a csodálatos férfiak! kötetben a férfi-nő kapcsolat mindennapos kérdéseit vesézi ki, például, hogy miért nem értik meg a férfiak, hogy nem elég naponta egyszer hallanunk a ,,szeretlek” szót. Persze, közben nem csak a srácokat figurázza ki, hanem a csajokat is!

 

Hercsel Adél: Magyar szeretők

A megcsalásról nem könnyű beszélni egyik oldalnak sem. Ebben a riportkötetben tíz nő és tíz férfi meséli el őszintén, hogy miért keveredtek bele egy titkos viszonyba vagy hogyan élték meg párjuk hűtlenségét. A megszólaló félrelépők és megcsaltak vallomásai pedig tényleg igazán tanulságosak!


Energiafalatok

Lejárt a müzliszeletek ideje, az energiafalat az új szupernasi! A csodás tápanyagokat rejtő falatok mindenki egészségére válnak. Edzés utáni gyorssegélyre vagy tartós immunvédelemre vágysz? Jó közérzetre, magas energiaszintre mindennap? A könyvben található 15 recept mindegyike fehérjedús, kizárólag alacsony GI-indexű szénhidrátot, egészséges zsírokat tartalmaz, és cukormentes. De az ízekben nincs kompromisszum! Az energiafalatok biztosítják a kirobbanó életerőt és kivédik az ingadozó vércukorszintet. Egyes receptek kifejezetten az izomnövekedést segítik, míg mások a méregtelenítést gyorsítják fel. Nyersen elkészíthető és sütést igénylő receptekre ugyanúgy rálelhetsz, mint édes vagy sós ízűekre, csak egy a közös bennük: mindegyik vegetáriánus.Az új és egészséges energiafalatok villámgyorsan elkészíthetőek, variálhatóak, könnyen tárolhatók, és még a gyerekek is szeretik!


Jo Nesbø: Kés

Sokan várják nagy izgalommal  világhírű Harry Hole-sorozat 12. részét, mely magyarul várhatóan október 31-én jelenik meg. A sztori szerint Harry Hole nincs jó bőrben. Élete minden szempontból kudarcba fulladt, ismét iszik, a főiskolai állásából is szélnek eresztették. Ugyan esélyt kapott az újrakezdésre az oslói rendőrség döglött aktákkal foglalkozó osztályán, de másra sem vágyik, mint hogy azokban az ügyekben nyomozzon, amelyek gyanúja szerint Svein Finnéhez, a sorozatos erőszaktevőhöz és gyilkoshoz köthetők, akit ő juttatott rács mögé. Amikor Harry egy részeg éjszakán bekövetkezett filmszakadás után reggel felébred, a keze és a ruhája csupa vér. Ez jelenti a kezdetét annak a rémálomnak, ami még rá vár, és amihez foghatót elképzelni sem tudott volna.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek