4 évnél régebbi cikk

Szívügyünk Fehérvár - november ötödikén lesz Fehérvár legnagyobb szűrőnapja
Fehérvár Médiacentrum fotója
Burján Zsigmond
Szívügyünk Fehérvár - november ötödikén lesz Fehérvár legnagyobb szűrőnapja

Ismét egészségügyi szűrésre várják a fehérváriakat november ötödikén, kedden délután három és este hét óra között az Alba Regia Sportcsarnokba. A Szívügyünk Fehérvár! elnevezésű rendezvény a város legnagyobb szűrőnapja. Az önkormányzat és a Szent György Kórház által szervezett program célja az egészséges életmódra nevelés, a megelőzés és az egészségmegőrzés.

Az egészség megőrzésének, a betegségek elkerülésének legjobb módszere a megelőzés – ezen gondolat jegyében fog össze ismét a a város önkormányzata és kórház november ötödikén. 2014-ben hívták életre a nagyszabású programot, és a kezdetek óta több ezren látogatnak el Fehérvár legnagyobb egészségügyi szűrőnapjára.

Az Alba Regia Sportcsarnokban idén ismét számos ingyenes vizsgálatot vehetnek igénybe a látogatók. Laborvizsgálatokkal, csontsűrűség-vizsgálattal, kézsebészeti szűréssel, anyajegyvizsgálattal, szájüregi szűréssel, szemészeti vizsgálattal, érállapot-vizsgálattal, mozgásszervi szűréssel, stresszfelméréssel, gyógytornával, masszázzsal, mammográfiai szűréssel, emlőönvizsgálat-tanítással, urológiai szűréssel, tüdőkapacitás-méréssel, a vastagbélrák kockázatának felmérésével valamint dietetikai és táplálkozási tanácsadással várják a lakosságot. A vizsgálatokat a kórház szakemberei és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai végzik.

A kicsik szívügye

Idén is képzőművészeti pályázatot hirdet a város óvodái számára Székesfehérvár önkormányzata a Szívügyünk Fehérvár! egészségügyi szűrőnaphoz kapcsolódva. A gyerekek bármilyen technikával készíthetik alkotásaikat az egészség, az egészségmegőrzés és az egészséges táplálkozás jegyében. A legjobb alkotásokat beküldő óvodai csoportokat a novemberi esemény megnyitóján díjazzák, az alkotásokat pedig az egészségügyi szűrőnapon kiállítják. A pályamunkákat október 29-én, kedden 15 óráig lehet eljuttatni a Fehérvári Programszervező Kft. 114-es irodájába.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek