4 évnél régebbi cikk

Eső, eső és még több eső - ízig-vérig őszi időjárás vár ránk a jövő héten
Fehérvár Médiacentrum fotójaEső, eső és még több eső - ízig-vérig őszi időjárás vár ránk a jövő héten

Míg az elmúlt napokban éppenhogy csak kimutatta foga fehérjét az őszi időjárás, addig a jövő héten már komolyabb erődemonstrációra kell számítani: az előrejelzések szerint egy napot sem úszunk meg szárazon, a hétvégéhez közeledve pedig a napi maximumok a 10 fokot is alig érik majd el.

Egy-két hete finoman csendre lettem intve, amikor a Trónok harcából ismerős (Közeleg a tél) hidegköszöntő mondással akartam kezdeni az egyik cikkem, mondván: még ragyogóan süt kint a nap, meg amúgy is, hova sietek? Persze azóta sok víz folyt le a Dunán, így a héten már olyan időjárással kellett szembesüljünk, amely már finoman éreztette fagyos hatását, ám az igazi haddelhadd a jövő hétre marad: borús, csapadékos idő lesz az elkövetkezendő napokban, fokozatos lehűlésre is készülni kell, jövő vasárnap többfelé már a 10 fokot sem éri el a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a nap első felében sokfelé várható eső, zápor, a déli megyékben zivatarok is lehetnek. A Dunántúlon azonban már késő délelőtt, a Dunától keletre pedig a délután folyamán fokozatosan megszűnik a csapadék, ezzel együtt nyugat felől a felhőzet is csökken és kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-16 fok között alakul, 10 fok körüli értékek csak az Északi-középhegység északi oldalán, illetve hajnalban a nyugati határvidéken lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet 13-20 között valószínű, délkeleten lesz a melegebb.

Kedden kezdetben még csak az északi megyékben, majd délután már a déli országrészben is valószínű eső, zápor, néhol zivatar is. A szél többfelé megerősödik. A leghidegebb órákban 3-10 fok lesz. Napközben az északi megyékben 11-18, délen 19-24 fokig melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön is többfelé kell esőre, záporra számítani. A minimumok szerdán 6-14, csütörtökön 4-10 fok között alakulnak. A maximumhőmérséklet szerdán 12-17, csütörtökön 11-17 fok között valószínű.

Péntek hajnalban többfelé köd képződik, majd fokozatosan megvastagszik a felhőzet. Szórványosan várható eső, zápor. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7, a legmagasabb hőmérséklet 10-16 fok között alakul.

Szombaton szórványosan lehet eső, zápor. A szél élénk, néhol erős lesz. A minimumhőmérséklet 3-10, a maximumhőmérséklet 10-16 fok között alakul.

Vasárnap helyenként fordulhat elő eső, zápor. A szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A leghidegebb órákban 1-8 fok lesz. Napközben 7-12 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek