4 évnél régebbi cikk

November 8-án láthatjuk élőben a fehérvári Kisrügy Énekegyüttest a Fölszállott a pávában
Fehérvár Médiacentrum fotója
mediaklikk.hu
November 8-án láthatjuk élőben a fehérvári Kisrügy Énekegyüttest a Fölszállott a pávában

Idén a gyerekeké a terep a Fölszállotta páva színpadán. Az előválogatókon két fehérvári kislány, Ress Nóra és Révfy Margaréta Ajándék, azaz a Kisrügy Énekegyüttes is továbbjutottak.

November 8-án 19.30-kor kezdődik élőben a Duna Televízióban a Fölszállott a páva idei adásainak első elődöntője.

Érdemes lesz minden fehérvárinak odakapcsolni, és együtt szurkolni, mert a Kodály Zoltán Általános Iskola két tanulója is versenyben lesz. Ress Nóra és Révfy Margaréta Ajándék ketten alkotják a Kisrügy Énekegyüttest. Már óvodás koruk óta barátnők, apróságként Kneifelné Laczkó Krisztina tanította, vezette be őket a népdalok és a néptánc világába. Olyannyira magával ragadóan, hogy a lányok azért szerettek volna a Kodály Zoltán Általános Iskolába menni, hogy továbbra is Kriszta néni közelében maradhassanak. Második osztályban népi éneket is tanulni kezdtek, ami olyan jól ment nekik, hogy hamarosan versenyeken találták magukat. 

"Sikerrel szerepeltek többek között a Pesovár Ferenc Népdaléneklési Versenyen is. - mesélte Nóri anyukája, Ressné Farkas Ágnes.  - Már kacérkodtak a Fölszállott a pávába való jelentkezés gondolatával, amikor a népi ének tanáruk is biztatni kezdte őket. Az őszi szünet így most a felkészülés jegyében telt a lányok számára. Az énektanáruk, Hódi Fruzsina és a mentoruk, Juhász Réka is eljött hozzájuk, sokat gyakoroltak együtt. Persze izgulnak az élő adás miatt, de folyamatosan bátorítják egymást. " 

Válogatós produkciójukat itt láthatod: 

 

Ress Nórival egyébként a Fehérvár Televízió képernyőjén is találkozhattatok már

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek