4 évnél régebbi cikk

Újra nyílt napot tartanak a fehérvári kórházban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Újra nyílt napot tartanak a fehérvári kórházban

Ismét nyílt napot szervez a Fejér Megyei Szent György Kórház az általános iskola hetedik és nyolcadik osztályos, valamint a középiskola tizenegyedik és tizenkettedik osztályos tanulói részére november 27-én, szerdán 14 óra és 17.30 között.

Tavaly már nagy sikere volt a kezdeményezésnek, kétszázhúsz diák léphetett be a Patológiai-szövettani laborba, a röntgenbe, a Fizikoterápia-Gyógytornára, a Szülészet-Nőgyógyászatra és a Csecsemő-Gyermekosztályra.

A nyílt nap keretében az érdeklődők idén is bepillanthatnak a kórház életébe, megismerhetik az ápolók és asszisztensek által leggyakrabban használt eszközöket, kézi műszereket. Megtekinthetik a vércukor mérést, az EKG készítést, kiszámíthatják a BMI-jüket. Megmérhetik a vérnyomásukat, pulzusukat, megtanulhatják az újraélesztés lépéseit. 

A nyílt napon a diákok mellett a tanárokat, szülőket is szívesen látják, és minden pályaválasztás előtt álló fiatalt.  Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Előzetes bejelentkezés az apolig@mail.fmkorhaz.hu e-mail címen lehetséges, név, iskola és osztály megjelölésével. További információ a 22/535-500/2574-es telefonszámon kérhető.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek