4 évnél régebbi cikk

50 éves a Mézga család - mennyire vagy képben a legendás sorozattal?
50 éves a Mézga család - mennyire vagy képben a legendás sorozattal?

Hétvégén bonyolítják le az Országos Rajzfilmünnepet, melynek egyik fő attrakciója az a legendás Mézga család lesz, akik idén ünneplik félszázados évfordulójukat. Ennek apropóján összeállítottunk egy laza kvízt, amelyből kideríthetitek, mennyire ismeritek a klasszikus rajzfilmsorozatot.

November 15. és 17. között immáron hetedszerre vezényelik le az Országos Rajzfilmünnepet, amelynek köszönhetően számos városban (köztük Székesfehérváron is: többek között a Vukot és a Háry Jánost is ingyenes láthatjátok a Barátság moziban) találkozhattok vetítésekkel és egyéb családi programokkal Magyarország egyetlen országos szintű filmes eseményén.

És ha ez még nem lenne elég, akkor idén fél évszázada, hogy a Mézga család beköltözött az emberek otthonába: időn és téren merészen átívelő kalandjaikat azok is ismerik, akik akkor még meg sem születtek. Ennek alkalmából az Országos Rajzfilmünnep a magyar animáció egyik legsokoldalúbb zsenije, a nyolcvanöt éve született Nepp József emléke előtt tiszteleg, aki a sorozat munkálataiban rendezőként és íróként is részt vett.

Nepp számos más alkotása is látható lesz a Rajzfilmünnepen: többek között a Gusztáv-sorozat, az általa írt Macskafogó vagy első önálló, egész estés filmje, a szatirikus hangvételű Hófehér.

Hogy mi is kivegyük a részünket a rajzfilmes őrületből, összeállítottunk nektek egy pofás kvízt, amely a Mézga család legalapvetőbb jellegzetességeit veszi górcső alá:

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek