4 évnél régebbi cikk

Székesfehérvári lányfuttatóként kapták el Marian Cozma gyilkosát
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Székesfehérvári lányfuttatóként kapták el Marian Cozma gyilkosát

Székesfehérvári profi lányfuttatókat vett őrizetbe a rendőrség, a Blikk információja szerint egyikük Marian Cozmának, a Veszprém volt kézilabdázójának meggyilkolásáért elítélt férfi.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) székesfehérvári osztálya bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntett és kitartottság bűntett meglapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 37 éves S. I. enyingi lakos ellen, akit társaival együtt 2019. november 13-án hajnalban a rendőrség szervezett bűnügyi akció alkalmával intézkedés alá vont.

A Blikk információja szerint az egyik férfi, akit elfogtak nem más, mint a Veszprém volt kézilabdázója, Marian Cosma egyik kegyetlen gyilkosa. Információk szerint a férfi 2018-ban több év kedvezménnyel szabadult, de ha most elítélik jogerősen, a gyilkosságból fennmaradt büntetését is le kell ülnie.

S.I. a nyomozás adatai szerint 2019 márciusától nyár végéig prostitúcióra bírt rá egy dunaújvárosi lányt, akitől a bevételét részben vagy egészben elvette, életvitelét abból fedezte. A férfi rendszeresen beszámoltatta a nőt a jövedelméről, amit vagy készpénzben vagy banki utalással kellett neki elküldenie. Ebben az általa beszervezett három bűntársa segítette, akik saját bankszámlájukról vették fel az oda utalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak a 37 éves enyingi férfinak.

A rendőrök S. I. és társai elfogására 2019. november 13-án hajnalra bűnügyi akciót szerveztek, amelynek alkalmával valamennyiüket intézkedés alá vonták. Az otthonaikban megtartott kutatásokon a rendőrök a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. Az enyingi férfit elfogását követően előállították és bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A bíróság november 15-én elrendelte letartóztatását.

A KR NNI székesfehérvári nyomozói bűnszervezetben, üzletszerűen bűnsegédként elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfi társait is, akik az eljárás során szabadlábon védekeznek.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek