4 évnél régebbi cikk

Milyen ruhát vegyünk fel a céges karácsonyi buliba?
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com
Milyen ruhát vegyünk fel a céges karácsonyi buliba?

Amennyiben van dresszkód a munkahelyi karácsonyi partira, akkor a fenti kérdés már nem is az, ám ha nem kapunk ilyen segítséget, akkor sem kell megijedni, van néhány támpont, ami megkönnyíti a döntést: Mit vegyek fel?

Az egész éves komolykodás, megfeszített munkatempó és meetingek után év végén a legtöbb cég rendez karácsonyi össznépi összejövetelt, amelynek a könnyed együtt iszogatástól, beszélgetéstől egészen az asztaltalon táncolós ereszd el a hajamig széles skálán mozoghat a hangulata. A lényeg azonban, hogy ilyenkor kilépve a hivatali keretek közül egy kicsit kötetlenebb formában lehetünk együtt munkatársainkkal.

A karácsonyi céges összejövetel nagy kérdése azonban – főként a hölgyeknél – a mit vegyek fel? Amennyiben megkönnyítik a döntésünket és van dresszkód, hamar eldől, hiszen jobbára három fajta lehetőség közül szokás megadni valamelyiket: a hétköznapi elegancia, a koktélruha, esetleg az estélyi vagy nagyestélyi.

Amennyiben nem kapunk támpontot, akkor sem kell kétségbeesni, hiszen egy kis információszerzés nagyban lerövidíti majd a fejtörésünket.

1. Hova szervezik a karácsonyi partit?

Talán az egyik legfontosabb kérdés, és ráadásul biztosan a válasz birtokában vagyunk. Ha esetleg magánházhoz, bisztróba megyünk, akkor nem lövünk mellé a hétköznapi eleganciával. Ebben az esetben az elegánsabb blúz-szoknya összeállítás, egy csinos nadrág és egy szép blézer vagy nemes anyagú pulóver is jó választás. Amennyien a sportosabb stílust képviseljük, válasszunk a kötött ruha-leggings-elegánsabb csizma párosítást. Semmiképpen ne érkezzünk szakadt-koptatott farmerben, hétköznapi pulcsiban vagy pólóban, edzőcipő, esetleg gumicsizmában.

Minél elegánsabb a hely – ellenőrizzük nyugodtan a weboldalukat, esetleg a Facebook-oldalukat – annál elegánsabb outfitet kell nekünk is választanunk!

2. Milyen a cég profilja, ahol dolgozunk?

Szinte biztos, hogy másfajta céges karácsonyra számíthatunk, ha például egy multinacionális bank alkalmazotti vagyunk, vagy egy bababoltban vagyunk eladók. A cégek javarészénél bőven elegendő a hétköznapian elegáns megjelenés az év végi buliba, legfeljebb a koktélruha kívánatos, ha azonban az áll a meghívón, hogy gála, ne legyenek kétségeink: estélyibe kell bújnunk.

3. Mikor lesz a buli?

A délutáni összejövetelek szinte biztosan nem kívánják meg az estélyis, de valószínűleg a koktélruhás megjelenést sem. Azokon a bulikon, amelyeket nem munkaidőben tartanak, esetleg állófogadás járul hozzá, vagy ültetett, de szerényebb meleg vacsora várható, nyugodtan bújjunk egyszerűbb koktélruhába, vagy egy elegánsabb selyemblúz-szoknya összeállításba.

4. Kérdezzünk meg két-három kollégát!

Ha az első két pont egyike sem nyújt segítséget, akkor marad a jó öreg kérdezés. Érdemes 2-3 véleményét kikérni, hiszen egy még nem feltétlenül ad teljes képet, és főként, ha az első céges karácsonyunkra készülünk az adott helyen, kellemetlen nagyon mellélőni.

További ajánlatok:
www.dekra-akademie.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek