4 évnél régebbi cikk

Négy kisbusznyi ajándék érkezett a Fejér megyei állami gondozott gyerekeknek
Négy kisbusznyi ajándék érkezett a Fejér megyei állami gondozott gyerekeknek

A kezdeményezés a pusztaszabolcsi tűzoltóktól indult, és sok száz lelkes felnőtt összefogásának eredménye, hogy rengeteg állami gondozott gyermeknek jut karácsonyi ajándék idén is.

A tavaszi időben kicsit nehéz elképzelni, hogy jövő héten már a karácsonyt ünnepeljük. Pedig így lesz, és a karácsony elengedhetetlen része az ajándék, amiből rengeteg érkezett hétfőn a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központba. A gyerekek izgatottan várták, majd még izgatottabban pakolták ki a kocsikból szó szerint kiömlő ajándékokat. Jákli Péter a kezdeményezés szülőatyja, aki októberben hozott létre Facebook-csoportot karácsonyi ajándékozás tűzoltókkal néven. Az akcióhoz közel ezren csatlakoztak, és ők hozták össze az ajándékokat. A gyűjtőmunkát a törzsőrmester koordinálta.

"Ezek a gyermekek konkrét kívánságai. Tehát 788 állami gondozásban élő gyerek van itt Fejér megyében, és a megyei központ igazgatónőjének a segítségével össze lett gyűjtve a gyerekek kívánsága. És ez a kívánság egy listába állt össze. A listát a fb csoporthoz csatlakozott emberek között szétosztottam, és konkrétan a gyerekek kívánságai lettek teljesítve" - mondta el Jákli Péter, a Pusztaszabolcsi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltó törzsőrmestere. 

A csomagok között vannak játékok, ruhaszárító, gördeszka, edények, játékmaci, drón, étkészlet, nagyon sokféle ajándék érkezett a központba. Az ajándékok mellett száraz élelmiszerek és tisztítószerek is kerülnek az otthonokba.

"A gyerekeknek egy része hazamehet időszakos kapcsolattartásra a vér szerinti szüleihez, és ott töltheti az ünnepet. Akik itt maradnak, velük, egy kisebb létszámmal karácsony esti vacsorára készülünk közösen, illetve ilyenkor játék van, egy kis bibliai történetolvasás, nagyon meghitt és ünnepi hangulatban telik az ünnep" - emelte ki Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője.

Az ajándékokat kipakolták, de egy fontos része még hátra van a munkának: el kell vinni a csomagokat azokhoz a gyerkőcökhöz is, akik a megye lakásotthonaiban, gyerekotthonaiban, illetve nevelőszülőknél élnek.

 

Borítókép: Körtvélyes Tivadar
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek