Szaloncukrokat teszteltünkSzaloncukrokat teszteltünk
Legtöbbünknek a szaloncukor még gyermekkorában szorosan összefonódott a karácsonnyal, és a gyermekévek elmúltával sem szakadt meg ez a kapocs. Mostanra a kínálat bőven túllépett a zselés-kókuszos-karamellás szentháromságon, sőt, kis túlzással nincs töltelék, amit ne applikáltak volna bele a jó öreg szaloncukor bundájába, így egészen meglepő kreációkba is bele lehet futni.
Ahogy tesztelés közben bele is futottunk, hiszen a tizennégy megkóstolt szaloncukor között volt prémium-, valamint középkategóriás, és a legolcsóbb sajátmárkás termékeket sem hagytuk ki. Íz tekintetében bár túlsúlyban voltak a cukorbomba zselések, de mogyorókrémes, csokoládés-alkoholos-meggyes krémmel töltött, ír krémlikőrös, mézeskalácsfűszeres, szilvalekváros-diós-mandulamarcipános, valamint cukormentes is bekerült a tesztelős kosárba.
Először bekötött szemmel kóstoltunk, hogy egyáltalán felismerjük-e a ízt. Ne árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy volt szaloncukor, amelynek nyomokban sem emlékeztetett az ízvilágra arra, amit a csomagoláson tüntettek fel, ám olyan is akadt, amit mindannyian felismertünk.
A vakon ízlelés után további négy szempont szerint is értékeltünk: a kinézet, az állag, a töltelék és a csokibevonat íze, valamint az összhatás kaphatott egytől ötig terjedő pontszámot.
Talán az sem meglepő, hogy tetszik vagy sem, a prémiumkategóriás szaloncukrok bizony simán leverték az olcsóbbakat, de volt olyan sajátmárkás termék, ami befért a középkategóriába, a végén pedig a kimértek kullogtak.
A tesztelést és a eredményt a videóban nézhetitek meg.