4 évnél régebbi cikk

A legszebb báli ruha színek
Fehérvár Médiacentrum fotója
okkfehervar.hu
A legszebb báli ruha színek

A klasszikus feketén túl is van élet, ráadásul az idei trendszínekben pompázó estélyi ruhák kihagyhatatlanul gyönyörűek.

Megkezdődött a báli szezon, ami egyrészt izgalmas, hiszen szebbnél-szebb ruhacsodákba öltözhetnek a hölgyek, másrészt viszont pont ugyanennyire problémás is, mert az örök kérdés ilyenkor aligha lehetne aktuálisabb: mit vegyek fel? A dress code többnyire erős támpontot ad, ugyanakkor még így is marad számos nyitott kérdés, ami fazont és a színeket illeti. Most utóbbi témát jártam körül.

Ha színek, akkor mindig megbízható iránymutatást ad a Pantone által évente kiadott katalógus, ahol az adott szezon trendszíneit határozzák meg. A 2019-2020-as őszi-téli kedvenceket már korábban megmutattuk mi is: ezeknek az árnyalatoknak szinte mindegyike alkalmas arra, hogy egy elegánsabb fazonú ruhán viseljük őket. 

A következő öt színnel, színcsoporttal pedig biztosan nem nyúlunk mellé, hiszen maximálisan trendi és izgalmas árnyalatok, egyetlen dologra kell csak figyelnünk: válasszuk azt, amelyik harmonizál bőrünkkel, hajunkkal!

Vörös – Biking Red

A Pantone 2019-2020-as színskálájának egyik legerőteljesebb színe a Biking Red művésznéven futó vörös árnyalat. Tény, hogy kell némi merészség a viseléséhez, ám ha elég bátrak vagyunk, a hatás garantáltan nem marad el, mert ez a feltűnő szín egyetlen báli forgatagban sem olvad a háttérbe.

Egyre azonban figyeljünk: a túl kivágott, a túl rövid vagy túl felvágott fazon ezzel árnyalattal kíméletlenül csúszik át a közönséges kategóriába, úgyhogy inkább legyünk visszafogottak, a Biking Red tarol egy egyszerűbb ruhával is. 

Barack – Crème de Pêche

Lágyság, egyszerűség, visszafogottság – a Crème de Pêche árnyalatába burkolózva királylányok lehetünk, ráadásul ez a szín egyetlen, akár extrémdögös fazonnal sem lehet túl merész.

Amennyiben ezt a színt választjuk, nem árt, ha kétszer is megnézzük magunkat a tükörben, hogy biztosan harmonizáljon a bőrünkkel. Lássuk be: egy halvány barackba öltözött vérszegény kriptaszökevény meglehetősen lehangoló látvány.

Zöld – Eden

Zöld erdőben jártam... és magamra öltöttem a lombok mélyének legmélyebb árnyalatát. Az erdők sűrűjét idéző szín hihetetlenül elegáns, ugyanakkor izgalmasan játékos is, a végzet asszonyainak pedig a 2020-as báli szezonban kihagyhatatlan.

Hogy milyen stílusú legyen Eden zöld báli ruhánk? Eresszük szabadon a képzeletünket és válogassunk bátran a rendelkezésre álló kínálatból, hiszen éppen az árnyalat eleganciájának köszönhető, hogy minden fazonnal jól mutat.

Szürke – Paloma

Tény, hogy ha a szürke színhez a legritkább esetben társítjuk a csillogást, az izgalmat és a báli forgatagot, a Paloma árnyalatnak azonban érdemes adni egy esélyt, mert gyönyörű, visszafogott, elegáns. Ha pedig tudjuk viselni, akkor telitalálat idén.

Ugyanakkor ennél az árnyalatnál is nagyon fontos, hogy eléggé kritikusak legyünk önmagunkkal szemben: ha egy kicsit is "összeveszik" a színeinkkel, lépjünk tovább, mert királynői elegancia helyett seszínű szürkemassza lesz a végeredmény. 

Kék – Classic Blue, Evening Blue

Szándékosan hagytam a sor végére a kéket, hiszen a 2020 hivatalos színének a Classic Blue-t választotta a Pantone, vagyis ebben a szezonban egyszerűen kikerülhetetlen ez az árnyalat. A kék a klasszikus stílus képviselőinek örök kedvence, méltán, hiszen stílusos és elegáns. 

A Classic Blue azonban inkább hideg árnyalat, nem mindenkinek áll jól. Ha mi éppen azok vagyunk, akiknek jobb kerülni ezt a színt, ám mégis ragaszkodnánk a kékhez, választhatjuk a 2019-2020-as őszi-téli színpaletta egy másik árnyalatát, az Evening Blue-t (középső kép). Az éjszakai égboltot idéző szín legalább olyan elegáns, mint klasszikus változata, ám melegebb és mélyebb.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek