4 évnél régebbi cikk

22 eltűnt fehérvárit keres a rendőrség, a többségük fiatalkorú
·Hírekeltűnt·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
22 eltűnt fehérvárit keres a rendőrség, a többségük fiatalkorú
·Hírekeltűnt·Utolsó frissítés: undefined

A legidősebb eltűnt székesfehérvári idén lesz 72 éves, a legfiatalabb még nincs 13 sem. Akad köztük olyan, akit még csak egy napja keresnek, de olyan is, akit 26 éve nem találnak sehol. A rendőrség eltűnt személyeket tartalmazó adatbázisában néztünk körül.

22 székesfehérvári születésű embert is találhatunk a rendőrség eltűnt vagy ismeretlen helyen tartózkodó személyeket összegyűjtő listáján. Az adatbázis gyorsan frissül, akár napról napra változhat az összetétele, és szerencsére ez is történik: az eltűnt személyek egyharmada általában 15 napon belül előkerül, a többiek jelentős része pedig legkésőbb három hónap múlva jelentkezik. Csekély esély van azonban az előkerülésre akkor, ha valakinél ennél tovább húzódik az ismeretlen helyen tartózkodás, persze ekkor sem kell még lemondani az illetőről. 

A rendőrség adatbázisában a székesfehérvári születésű eltűnteke szűrve most 23 találatot dob ki a honlap. Közülük Szűcs Gábort tegnap óta nem találják. Ebből is kiderül, hogy a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem kell három napig várni az eltűnt bejelentésével, azonnal érdemes a rendőrséghez fordulni, ha úgy érezzük, hogy baj van. Ilyenkor a hatóság nem nyomozást, hanem körözést indít, melynek során rögzítik az eltűnt személy adatait, és a rendelkezésre álló online felületeken megkezdik az illető keresését a hatályos jogszabály szerint 90 évig.

A fehérvári eltűntek túlnyomó része fiatal, sőt, egyenesen fiatalkorú: a listán szereplők közül összesen tizenhatan nem töltötték be még a 18. életévet. Közülük is akad olyan azonban, akinek a kritikus három hónapnál régebben veszett nyoma: Németh Márió 2018 karácsony előtt tűnt el, Bogdán Mátét pedig tavaly július 30-a óta nem találják. A fiatalok többsége azonban jellemzően néhány napon belül előkerül (a cikk írásának kezdetén még 23 eltűnt fehérvári szerepelt a listán, ám néhány perc múlva az egyik tinédzser már el is tűnt a felsorolásból, valószínűleg ő időközben előkerült).

A legidősebb ismeretlen helyen tartózkodó fehérvári egy hölgy: Boros Józsefnét utoljára 1994. május 11-én látták, vagyis lassan 26 éve ismeretlen helyen tartózkodik az 1948-ban született hölgy. Talán még nála is nehezebb lesz megtalálni Jónás Tibort, az egyetlen eltűnt székesfehérvárit, akihez nem rendeltek képet a listán. Az idén 33 éves férfinak ráadásul a leírás szerint különös ismertetőjegye sincs, és augusztus végén lesz 17 éve, hogy senki nem tud róla semmit.

A cikk írásának pillanatában az alábbi Fehérváron születetteket keresi a rendőrség:

Valamennyi eltűnt fehérvárit ezen a honlapon lehet megnézni. Aki bármelyikük hollétéről információval rendelkezik, haladéktalanul hívja a 112-t vagy a 107-et. 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek