4 évnél régebbi cikk

Mesés videón láthatjátok a téli kóma után ébredező Csókakő várát
Mesés videón láthatjátok a téli kóma után ébredező Csókakő várát

Mivel nagy általánosságban szeretünk elmerülni a természeti csodák és történelmi látványosságok nyújtotta képekben, ezért ismételten olyan felvétellel készültem nektek, amely puszta látványa is arra sarkall, hogy bakancsot ragadjatok és belevessétek magatokat a vadonba. Ezúttal Csókakő vára kerül terítékre, amelyet keresztül-kasul és madártávlatból is megcsodálhattok.

Manapság nem telik olyan nap, hogy ne bukkannék olyan felvételre a világhálón, amely különböző természeti kincseket vagy építészeti csodákat mutat be. 

És hát valljuk be, ezek a videók, főleg ha drónokkal is operálnak benne, igencsak vonzzák a szemet, a képek fürkészése közben pedig akarva-akaratlanul is arról kezdünk fantáziálni, hogy milyen jó is lenne pont most, pont ott lenni, és átadni magunkat a festői tájak nyújtotta látványnak.

Az elmúlt években Székesfehérvárról és környékéről is készült néhány igencsak impozáns felvétel, így többek között a Sóstói Természetvédelmi TerületFehérvár belvárosának, az Öreghegy, a Móri Borvidék, és természetesen a Velencei-tó mesés képkockáiban is gyönyörködhettetek madártávlatból.

Mivel lassan vége a télnek (bár még simán benne van a pakliban egy-két meglepetés hózápor), a tartósan tíz fok fölötti hőmérséklet már lehetővé teszi a hosszabb kirándulásokat, így a természetjárós programok is csábítóbbak lesznek.

Hogy még jobban meghozzam a kedvetek egy kis szabad levegőn való mászkálásra, mutatok nektek egy videót, amelyet Richie Reisz készített és töltött fel YouTube-csatornájára, a felvétel alatt pedig Csókakő várát járhatjátok be annak minden szépségével együtt.

Richie Reisz oldala ezen kívül is számos lélegzetelállító képet rejt, így a hazai tájak szerelmesei simán megtalálhatják számításaikat.

Borítókép: Richie Reisz
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek