Partly cloudy3 °C
2021. január 26. kedd Vanda
Menü
Házhozszállítás

Az igazi tavaszra még várni kell

Az igazi tavaszra még várni kell
Az igazi tavaszra még várni kell (Fotó: Pál Loránd)

Nem lesz hideg, de túl barátságos idő sem március első hetén. A naptárban már tavaszhoz lapoztunk, de az esernyő és a télikabát még fontos kellék lesz a héten.

Ha úgy érzed, kicsit már eleged van a szélből az elmúlt hetekben, megnyugtatunk, hogy nem vagy egyedül. De sajnos ez esetben van egy rossz hírünk: a következő napok is bőven tartogatnak még megélénkülő légmozgásokat környezetünkbe. De reméljük, a széllel együtt végre beröppen hozzánk az valódi tavasz is, melynek ígérete már többször meglegyintett bennünket mostanában. A naptár pedig most már visszavonhatatlanul márciust mutat.

Jellemzően borús, esős időre lehet számítani az első tavaszi héten. A hét elején helyenként akár 18 Celsius-fok is lehet, a hét második felében inkább 10 fok körül alakulnak a maximumok, a leghidegebb órákban pedig még lehetnek mínuszok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn inkább csak a keleti megyékben várható eső, zápor. A déli és keleti tájakon néhol zivatar is kialakulhat. A szél többfelé megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 3-8 fok lesz. Napközben többnyire 12-17 fokig melegszik a levegő, de északkeleten néhol csak 8-10 fok lehet.

Kedden országszerte esőre, záporra lehet számítani. A szél többfelé megerősödik. A minimumhőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható, de északkeleten kissé hidegebb is lehet. A maximumhőmérséklet az Alpokalján 9, délkeleten ugyanakkor 17-18 fok körül alakul.
Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég. A Dunántúl nyugati részén helyenként, keleti részén szórványosan, a Dunától keletre megszakításokkal várható eső, zápor. A szél nagy területen erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-9, a legmagasabb hőmérséklet 5-12 fok között valószínű.

Csütörtökön a Dunántúl nyugati részén néhol, keleti részén elszórtan, a Dunától keletre ismétlődően várható eső, zápor, a hegyekben havas eső, hó is lehet. A szél nagy területen erős marad. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4, napközben 3-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken keleten kevés, nyugaton több napsütés várható. Keleten is egyre kisebb területen valószínű eső, zápor. A légmozgás többfelé élénk vagy erős marad. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 5-11 fok között valószínű.

Szombaton legalább néhány órára kisüt a nap. Elszórtan várható kisebb eső, zápor. A szél helyenként még erős marad. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű.

Vasárnap napos idő várható, de helyenként előfordulhat záporeső. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, maximumhőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

  • Itt van az influenza, de nincs járvány
    Itt van az influenza, de nincs járvány
  • Érdemes még januárban nyilatkozni az adókedvezményekről
    Érdemes még januárban nyilatkozni az adókedvezményekről
  • Koronavírus - csökkent a szennyvízben mért koncentráció Fehérváron
    Koronavírus - csökkent a szennyvízben mért koncentráció Fehérváron
  • Ingatlanpiac - öt év alatt megduplázódott a téglalakások ára
    Ingatlanpiac - öt év alatt megduplázódott a téglalakások ára

A hét sztorija

  • Süteménycsomagot kaptak a Kegyeleti központ munkatársai
    Süteménycsomagot kaptak a Kegyeleti központ munkatársai
  • Nőtt az autófeltörések száma tavaly év végén
    Nőtt az autófeltörések száma tavaly év végén
  • A járvány hajtotta fel a használt autók árát
    A járvány hajtotta fel a használt autók árát
  • Lezárult a Magyar Posta küldeménykövető projektje
    Lezárult a Magyar Posta küldeménykövető projektje
  • Oltások - azonos elven működik a brit és az orosz vakcina
    Oltások - azonos elven működik a brit és az orosz vakcina
  • Koronavírus - újabb vakcinaszállítmányok érkeznek
    Koronavírus - újabb vakcinaszállítmányok érkeznek
  • Adathalászok - az OTP nevében küldenek üzeneteket
    Adathalászok - az OTP nevében küldenek üzeneteket
  • Virológus - az idei évünk rámegy a járványra
    Virológus - az idei évünk rámegy a járványra

Eseménynaptár