4 évnél régebbi cikk

A fehérvári Tamáska Gabinak nincs megállás: újabb slágergyanús dallal lepte meg rajongóit
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gold Record
A fehérvári Tamáska Gabinak nincs megállás: újabb slágergyanús dallal lepte meg rajongóit

A különleges hanggal megáldott és nem mellesleg székesfehérvári származású Tamáska Gabi a 2018-as X-Faktor döntője után (a legtöbb versenyzővel ellentétben) sem került a süllyesztőbe és folyamatosan olyan számokkal pezsdíti fel a magyar zenei életet, amelyek hallatán a kritikusok és rajongók egyaránt csettintenek. Gabi frissen megjelent dala, az Élőben jobb is hasonló minőséget képvisel, egy biztos: rongyosra fogják hallgatni a népek!

Tamáska Gabi Fehérvárról indult hódító útjára, amikor is jelentkezett a 2018-as magyarországi X-Faktor válogatójára, ahol olyannyira elbűvölte a zsűrit, majd az élő show-k alkalmával a nézőket, hogy egészen a döntőig énekelte magát. A fináléban aztán az USNK fiataljai bizonyultak az évad legjobb előadóinak: előbb Gabit, majd a végső szavazásnál a Stolen Beatet utasították maguk mögé.

Tamáska Gabival aztán nagyot fordult a világ az X-Faktor óta, ugyanis nem elég, hogy a tehetségkutató alatt megjelent első dala, a különleges hangzású Bárhol, amelyhez rögtön videoklip is készült, hanem 2019-ben már olyan előadókkal dolgozhatott együtt, mint a szintén fehérvári Fluor és a népszerű elektronikus zenész, Lotfi Begi, akikkel a napsütötte szezon egyik legütősebb slágerét (A mi számunk) hozták össze.

Hogy az év végén is halljunk róla, Tamáska Gabi a The Biebers frontemberével, Puskás Petivel alkotott nagyot, és olyan számot (hellosziaélet) tettek le az asztalra, amely gyorsan a rajongók kedvence lett.

Gabi természetesen 2020-ban sem lépett le a gázpedálról, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a pár napja (egészen pontosan március 4-én) debütáló, vadonatúj száma, amely az Élőben jobb néven fut és az online beszélgetésekből fakadó félreértésekre reflektálva próbálja felnyitni a fiatalok szemét. 

Tamáska Gabival az új dal keletkezéséről, jelentésétől és a jövőről beszelelgettünk:

Mi ihlette a dal megszületését?

A leggyakoribb stresszforrás az életemben a közösségi felületeken történő kommunikációból fakad. Alapvetően nagyon empatikus vagyok és könnyen beszélgetek bárkivel, bármiről, mégis hatalmas félreértésekbe bonyolódom nap mint nap. 

Miről szól az Élőben jobb című szám?

Pontosan erről a jelenségről. Nehéz közel kerülni, vagy kapcsolatot ápolni, úgy hogy mindannyiunknak megvan a sajátos stílusa az internetes világban, és gyakran ütik egymást. Ami macskáknál dorombolás, az kutyáknál morgás.

Én például nagyon könnyen felidegesítem magam, ha látom, hogy látta, de nem ír vissza valaki. Közben persze velem is gyakran előfordul, hogy nem is figyelek megnyitom az üzenetet és elrakom a telefonom. A dal erről szól, és arról hogy akármilyen nagy szerepet játszik az életünkben ez a személytelen kommunikáció, mindenki tudja hogy élőben ezerszer jobb bármi. 

Honnan jött az ötlet, hogy a klip lényegében egy lakáskoncert legyen?

Bevallom nem az én ötletem volt, de egy nagyon jó ötlet. Jól fuzionál a mondanivalóval, találkozhattam a barátaimmal, és egy lánnyal akit Instán sorsoltunk ki hogy részt vehessen. Utána közösen elmentünk bulizni és összebarátkoztunk vele.

Élőben tényleg minden jobb?

Az én értékrendemben igen. Talán csak szakítani egyszerűbb SMS-ben vagy Messengeren. Viccet félretéve régimódi beállítottságú lány vagyok és tényleg így gondolom.

Mi a véleményed a videoklipes ruhákon megjelenő klasszikus csetelős kifejezésekről?

Engem szórakoztatnak ezek a feliratok, én és a barátaim mondjuk csak ironikusan használjuk a bocs, nem ide meg a pill kifejezéseket. Ha komolyan írná valaki, valószínűleg nem szórakoztatna.

Mit hoz a jövő? Újabb számok, esetleg album?

Dolgozom rajta! Főleg társadalmi problémák ihletik az új szerzeményeket is, hiszen előadóművészként szerintem az a dolgunk, hogy ezekre reflektáljunk és senki ne érezze magát egyedül ezekkel. A következő dalom remélhetőleg nemsokára elkészül és a megfelelési kényszer lesz a témája. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek