4 évnél régebbi cikk

Házhoz viszik az adományokat Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Deák Lajosné
Házhoz viszik az adományokat Székesfehérváron

Vitaminokat, élelmiszereket és szájmaszkokat kaptak a SZETA rászoruló családjai Székesfehérváron.

Évek óta folyamatosan támogatjuk a SZETA-t. Ennek egyik kiemelkedő eseménye minden évben a húsvéti adományosztás, amelyre az Alba Regia Sportcsarnokban szokott sor kerülni. Idén a vírushelyzet miatt ezt a hagyományosnak mondható rendezvényt sajnos nem tudjuk megvalósítani, ám a családok számítanak rá. Ezért döntöttünk úgy a SZETA irodavezetőjével, Szontaghné Erikával, hogy kivisszük a családoknak a csomagokat” – nyilatkozta Deák Lajosné önkormányzati képviselő, miközben gépkocsijából épp kiemelt egy élelmiszerekkel megpakolt dobozt.

A mai terv 100 csomag kiosztása: a Fáy lakótelepre 10, a Köfém lakótelep 14/a alatti szálló részére 10, a Köfém lakótelep első toronyházába 70, az Alba Bástya részére pedig 7 pakkot szállítanak ki. A rászoruló családok – többek között - zöldségeket, kenhető- és sütőmargarint, konzerveket, fagylaltport, pékárut kapnak az Élelmiszerbank jóvoltából, a PatikaPlus Gyógyszertárak pedig 150 csomag vitaminnal ajándékozza meg a gyerekeket. A Honoré Divatszalon szájmaszkokat készített.

Most kiemelkedően fontos az immunrendszer megerősítése. Ezért döntöttünk úgy, hogy a leghasznosabb ajándék a gyerekeknek készült vitamin, amely nemcsak segít az egészség megőrzésében, hanem finom is” – mondta Dr. Selyem Bernadett, a gyógyszertárak kereskedelmi igazgatója.

Hozzátette, hogy a cégcsoport évek óta kapcsolódik a húsvéti – és a Mikulás napi - adományozási programhoz, s mindig ügyelnek arra, hogy egészséges ajándékot adjanak.

Ahhoz, hogy a csomagok eljussanak mindenkihez, önkéntesek is csatlakoztak. Többek között egy fehérvári diák, Murvai-Szabó Kornél, aki édesanyjával, Szabó Anitával már napok óta segít az idősek ellátásában.

Úgy érzem, hogy kötelességem segíteni azokon, akik most rászorulnak arra” – mondta Kornél – „Az idősek most nagy veszélynek vannak kitéve, ha kimennek az utcára, ha emberekkel érintkeznek, ezért kérdezem körbe folyamatosan a körülöttem lévő nyugdíjasokat, hogy mire van szükségük? Ha kell, elmegyek és bevásárolok helyettük, csak maradjanak otthon biztonságban! Mivel leigazolt kosaras vagyok, és most nincsenek se edzések, se versenyek, nagyon sok időm felszabadult, amit most mások támogatására fordítok.”

Az önzetlen tinédzser gumikesztyűt és maszkot hord, amikor a nyugdíjasokat meglátogatja, ahogyan édesanyja, Szabó Anita is. A gyógypedagógusként dolgozó (jelenleg otthonról online oktató) hölgy épp egy 80 év körüli néni csekkjét fizette be, amikor megkerestem.

Mint mesélte: egyszerre jelentkeztek önkéntesnek a fiával. Egy pillanatig se volt kérdéses számukra, hogy így kell cselekedniük.

Egészségügyi végzettséggel rendelkezem, gyógypedagógus vagyok és 17 évig voltam katona. A segítségnyújtás a véremben van” – mondta – „Akinek épp most fizettem be a számláját, egy özvegyasszony, akinek a lánya külföldön van. Nagyon örülök neki, hogy csatlakozhattam, mert azok a 60-80 év körüli nyugdíjasok, akik egyébként is egyedül vannak, most kifejezetten támogatásra szorulnak. Ha befejeztük ezt a beszélgetést, gyógyszert fogok kiváltani egy idős hölgynek, s erre biztatok mindenkit: Segítsünk a rászorulókon! Mindig, de most különösen!”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek