3 évnél régebbi cikk

Ápolók nemzetközi napja: köszönet a fehérvári ápolóknak!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tóth Gabriella
Ápolók nemzetközi napja: köszönet a fehérvári ápolóknak!

Ezen a napon világszerte a kórházi ápolók munkáját ünneplik, annak emlékére, hogy 1820. május 12-én született Florence Nightingale brit ápolónő, aki hivatássá tette a szakmát.

A világnap alkalmából a példaértékű tevékenységet a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóinak is megköszönték. Szabó-Bakos Zoltánné szerint ápolónak lenni az egyik legcsodálatosabb érzés.

"Aki ezt a szakmát választja, annak ez nem csak egy pénzkereseti lehetőség. Szívvel-lélekkel tesz a betegekért a gyógyító team tagjaként a betegek megelégedésére szolgálja őket." - foglalta össze gondolatait az ápolási igazgató. 

"Úgy gondolom, az ápolás szakma a gyógyító teamnek fontos része: nagy öröm, hogy ebben a kórházban ténylegesen megbecsülik. Ugyanolyan fontos az orvos, az ápoló, a szakdolgozók, a műtősnő, az anesztes, az asszisztens, a műtőssegéd, a betegkísérő, a takarítónő. Mert egymás munkája nélkülözhetetlen! Sőt, a sterilizáló dolgozó, akikről sokan nem is tudnak! Ők láthatatlanul végzik a dolgukat, de ha nincs steril műszer, vagy nem megfelelő az állapota, akkor hozzá sem kezdhet az orvos a munkájához!" - méltatta munkatársait korábbi interjúnkban Szabó-Bakos Zoltánné. 

Most, a koronavírus járvány idején az ápolók és minden egészségügyi dolgozó munkájára különösen nagy figyelem irányul, és aki tudja, igyekszik meghálálni, támogatni a tevékenységüket. Ezért juthatott eszében a  Qatar Airways munkatársainak, hogy százezer ingyen repülőjegyet ajánlanak fel egészségügyi dolgozóknak, akik plusz egy főt is vihetnek magukkal az utazásra. A világ minden pontjáról jelentkezhetnek orvosok, ápolók, mentősök, akár gyógyszerészek is. Május 12-18. között kell regisztrálni a légitársaság oldalán, az utazás pedig november 28-ig lesz beváltható.

 

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek