5 évnél régebbi cikk

15 éve mutatták be az Igazából szerelem című filmet - kalandozás kedvenc mellékszereplőink életében
Fehérvár Médiacentrum fotója
cosmopolitan.com
15 éve mutatták be az Igazából szerelem című filmet - kalandozás kedvenc mellékszereplőink életében

A sokszereplős, örökérvényű karácsonyi alkotás tizenötödik születésnapja alkalmából a legkedveltebb mellékszereplők életében kutakodtunk egy kicsit.

Éppen tizenöt évvel ezelőtt, 2003. december 4-én volt az azóta legendássá vált Igazából szerelem című film premierje. Az azóta eltelt másfél évtizedben nem volt olyan karácsony, amikor ne tűzte volna műsorára több tévécsatorna is a fanyar humorral és a ünnepi hangulattal egyaránt bőven átitatott alkotást.

Sőt, a fehérváriak idén mozivásznon is megnézhetik újra december 17-én 18 órakor, köszönhetően a Petőfi Kultúrtanszék ingyenes hétfői vetítéseinek.

A filmben megszeretett karakterek olyannyira a nézők szívéhez nőttek, hogy éveken át epedve várták a folytatást, ami tavaly végül egy kisfilm formájában meg is érkezett. Azt, hogy a főbb szereplőkkel mi minden történt az évek során, a bulvárhírekből a többség tudja. Voltak tragédiák, mint Alan Rickman halála, vagy az, hogy Liam Neeson, aki a filmben a feleségét gyászolja, nem sokkal később a valóságban is elvesztette a nejét, Natasha Richardsont. És voltak persze örömhírek is, például hogy a film forgatásának idején még örök agglegénynek titulált Hugh Grantnek azóta öt gyermeke született, és boldog házasságban él.

De ezúttal nem ezeknek a híreknek szeretnénk a legtöbb szót szentelni. Utánanéztünk inkább öt olyan mellékszereplőnek, akiket sokan megszerettek a filmből, de talán kevesebben tudják, mi lett velük azóta.

Rodrigo Santoro  - Carl

Akárhányszor nézed újra, vered a fejed a falba, hogy ők mégis miért nem jöttek össze Sarah-val? Éppen ez az egyik jó ebben a filmben, hogy ilyen szálakat is bemutat, melyek arról szólnak, hogy az élet néha bonyolultabb mint szeretnénk. Nem mindig söpör el minden akadályt az, ha két ember szereti egymást. (Mégis, egy kicsit azért minden alkalommal drukkolok a jeleneteiket nézve, hátha most mégis…) Az elsöprő jóképűségéhez képest érthetetlenül együgyű Carlt alakító Rodrigo Santoro az Igazából szerelem után feltűnt a Lost harmadik évadában, és számos kisebb munkája mellett a legjelentősebb filmszerepei a 300 Xerxésze illetve a 2016-os Ben Hur remake Jézusa voltak. Santorónak tavaly született meg az első gyermeke Mel Fronckowiak modelltől.


Joanna Page – Judy

Az egyik legmókásabb és egyben legszerethetőbb páros a filmben Jack és Judy, akik titokban testdublőrként keresik a kenyerüket, és a számtalan közös pucér jelenet közben észrevétlenül összemelegednek. Történetük a filmben egyértelműen mellékszál, mégis kihagyhatatlan. A Jacket alakító Martin Freeman azóta A hobbit filmeknek köszönhetően világhírű lett. A Judyt megformáló, most negyven éves Joanna Page pedig leginkább szinkronszerepekből tartja el magát, valamint brit sorozatokban szerepel. Az angliai Oxfordshire-ben él, három gyermeke született, a legkisebb fia kétéves.

Andrew Lincoln - Mark

Az egyik legtöbbet idézett jelenet, ami nők ezreinek csal könnyeket a szemébe azóta is, amikor a legjobb barátja feleségébe (Keira Knightley) titkon szerelmes Mark (Andrew Lincoln) a Csendes éj dallamaira szótlanul, táblák felmutatásával vallja meg érzéseit a lánynak. A mélyérzésű fiút alakító színészt azóta egy nem éppen romantikától csöpögő sorozatban ismerhették meg milliók: nyolc éven át alakította Ricket a The Walking Dead című horror kasszasiker-szériában. A színész Matilda és Arthur nevű gyermekeivel és feleségével, Gael Andersonnal él.


Heike Makatsch - Mia

Nehéz ráismerni a hosszú, szőke hajú színésznőre, akit a filmben a főnökével (Alan Rickman) pimaszul kacérkodó, fekete, rövid hajú Mia szerepében láthattunk. A német hölgyemény televíziós műsorvezetőként kezdte a pályafutását, a német Bravo Tv című zenei műsor házigazdájaként, jó húsz esztendővel ezelőtt, majd filmzenéket is énekelt. Magánéletének talán leginkább zaftos részlete az, hogy hét évig a James Bondot alakító Daniel Craig felesége volt. Heike jelenlegi házastársa Max Martin Schröder német zenész, két lányuk van, tizenegy és kilenc évesek.


Lúcia Moniz – Aurélia

A lány, akinek a kedvéért Colin Firth megtanult portugálul. Nagyjából ennyi, amit az Igazából szerelem bájos Auréliáját alakító Lúcia Monizról tudunk. Hazájában már évek óta ismert volt, amikor megkapta a szerepet a legendás karácsonyi produkcióban. Javarészt portugál tévéfilmekben és sorozatokban szerepel, énekesnőként pedig a pop és folk műfajokban tevékenykedik, így a magyar nézők tulajdonképpen nem is találkozhattak vele azóta, az Igazából szerelem folytatását kivéve. A portugál énekes-színésznő most negyvenkét éves, és van egy tizennégy éves lánya Julia.  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek