3 évnél régebbi cikk

A Törökkút virágdísze lett a legszebb
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
A Törökkút virágdísze lett a legszebb

Véget ért a a pünkösdi hosszú hétvége, a belvárost díszítő virágkompozíciók közötti verseny is lezárult.

Lezárult a szavazás – az idei pünkösdi virágcsodák közül a látogatók az Anemone Fleur virágüzlet kompozícióját tartották a legszebbnek, a Székesfehérvár applikációban erre voksoltak a legtöbben. A második helyen a VirágVár Varkocs-szobornál látható alkotása, a harmadik helyen pedig a Budai 66. díszítése tetszett a legjobban, amely az Országalmát öltöztette ünneplőbe.

Pünkösd ünnepére ismét virágdíszbe öltözött a Belváros. A Törökkútnál, az Országalmánál, a ciszter templom kapuján, a Tip-Top és az Igéző előtt, a Varkocs-szobornál és az Országzászló téren hét fehérvári virágüzlet készítette el alkotását. A négy nap alatt a Fő utcán sétálók a Székesfehérvár applikáción keresztül szavazhattak arról, melyik alkotást találják a legszebbnek.

A győztes a Törökkutat díszítő Anemone Fleur virágüzlet lett. A második legtöbb szavazatot a VirágVár alkotása, a Varkocs-szobor előtt álló misztikus tükörkompozíció kapta, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Budai 66. virágüzlet léphetett az általuk készített díszítéssel. Virágkötőik az Országalmát öltöztették ünneplőbe.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek