2 évnél régebbi cikk

Elkészült Fehérvár első parkolóháza
·Hírekparkolás·Utolsó frissítés: undefined
Elkészült Fehérvár első parkolóháza
·Hírekparkolás·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár első, Távírda utca és Várkörút közötti, parkolóházát június 8-tól vehetik birtokba az autósok.

A létesítmény 135 db autó és motorkerékpár tárolására alkalmas, mely a legkorszerűbb technológiai megoldások mellett lesz használható.

Az elektromos autók töltésére jelenleg 4 hely van fenntartva, mely igény esetén a későbbiekben 20 helyre bővíthető.

A parkolóházban kamerás biztonsági rendszer van kiépítve a parkoló autók és motorok védelme érdekében, valamint nyár folyamán az alsó szinten egy autómosó szolgáltatás is elindul, így aki szeretné, parkolás után autóját tisztán kaphatja vissza.

 

A PARKL mobil-applikációban történő regisztráció után az autóból történő kiszállás és jegy nélkül, teljesen automatizáltan lehet a parkolóházból ki és behajtani a regisztrált rendszámmal, mivel az elszámolás is a mobiltelefonos alkalmazás révén történik.

A nyitás első hetében kedvezményes, 100 Ft-os óránkénti parkolási díj mellett lehet kipróbálni az új létesítményt.

A bérelhető fix parkolóhelyek esetében a havi bérlet ára nettó 23.000 Ft (bruttó 29.210 Ft), amely időben korlátlanul felhasználható. Az éjszakai bérlettel pedig a belvárosban lakók tudják autóikat biztonságba helyezni, melynek havi díja bruttó 15.000 Ft lesz.

A nappali parkolási óradíj 8-18 óra közötti időszakban 298 Ft lesz félórás elszámolási periódussal, de csak június második felétől, a próbaidőszak lezárulta után.

Addig az üzemeltető várja az észrevételeket, tapasztalatokat, annak érdekében, hogy az épület használhatósága a lakosság igényeit minél teljesebben kiszolgálhassa.

Borítókép: Green Point Garage Kft.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek