Partly cloudy27 °C
2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly
Menü

Nem kell karanténba vonulni a horvát nyaralás után

Június 12-től megszűnnek a korlátozások Magyarország és Horvátország között - jelentette be június 10-én reggel élő videóban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

A miniszter elmondta, hogy a magyar és a horvát miniszterelnök kedden telefonos megbeszélést folytattak többek között a határnyitásról.

Szijjártó hangsúlyozta, mivel a közép-európai országok jól védekeztek, sikerült kontroll alatt tartaniuk a koronavírus terjedését, amely lehetőséget teremt az óvatos nyitásra.

"Márpedig számunkra a magyar emberek életének és egészségének megvédése az első számú szempont, ugyanakkor mivel a magyar emberek kifejezetten fegyelmezetten viselkedtek az elmúlt hetekben és hónapokban a világjárvány magyarországi csúcspontjának időszakában, lehetőségünk van arra, hogy a korábbi korlátozásokat feloldjuk" - hangsúlyozta a miniszter.

2019-ben a magyarok 3,2 millió vendégéjszakát töltöttek Horvátországban.

Ezzel együtt már 7 országba (Ausztria, Csehország, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia, Németország és Horvátország) utazhatunk anélkül, hogy visszafelé két hét kötelező hatósági házi karanténba kellene vonulnunk.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár