3 évnél régebbi cikk

Nem kell karanténba vonulni a horvát nyaralás után
Nem kell karanténba vonulni a horvát nyaralás után

Június 12-től megszűnnek a korlátozások Magyarország és Horvátország között - jelentette be június 10-én reggel élő videóban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

A miniszter elmondta, hogy a magyar és a horvát miniszterelnök kedden telefonos megbeszélést folytattak többek között a határnyitásról.

Szijjártó hangsúlyozta, mivel a közép-európai országok jól védekeztek, sikerült kontroll alatt tartaniuk a koronavírus terjedését, amely lehetőséget teremt az óvatos nyitásra.

"Márpedig számunkra a magyar emberek életének és egészségének megvédése az első számú szempont, ugyanakkor mivel a magyar emberek kifejezetten fegyelmezetten viselkedtek az elmúlt hetekben és hónapokban a világjárvány magyarországi csúcspontjának időszakában, lehetőségünk van arra, hogy a korábbi korlátozásokat feloldjuk" - hangsúlyozta a miniszter.

2019-ben a magyarok 3,2 millió vendégéjszakát töltöttek Horvátországban.

Ezzel együtt már 7 országba (Ausztria, Csehország, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia, Németország és Horvátország) utazhatunk anélkül, hogy visszafelé két hét kötelező hatósági házi karanténba kellene vonulnunk.

Borítókép: Wikipedia
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek