3 évnél régebbi cikk

Vörösmarty Színház: közel 500 milliós állami támogatás, nem változnak a belépők árai öt évig
·HírekVörösmarty Színház·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
Vörösmarty Színház: közel 500 milliós állami támogatás, nem változnak a belépők árai öt évig
·HírekVörösmarty Színház·Utolsó frissítés: undefined

2024. december 31-ig közel 500 millió forint támogatást kap a Vörösmarty Színház a magyar államtól. Az összegnek köszönhetően nem változik a jegyek és bérletek ára a következő években. A színházi dolgozók bérrendezésére 60 millió forint jut.

Valamivel több mint 485 millió forint állami támogatást kap 2024. december 31-ig a Vörösmarty Színház, jelentette be egy csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Fülöp Péter, az EMMI művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára és Vargha Tamás, Székefehérvár országgyűlési képviselője.

Cser-Palkovics András hozzátette: a város ugyanennyi pénzt fordít Székesfehérvár legnagyobb kulturális intézményére a következő öt évben. A polgármester közölte, hogy a jövőben a színházigazgató személyére egy szakmai bizottság tesz javaslatot. Kiemelte: Szikora Jánossal a közelmútban hosszabbítottak szerződést, nem terveznek váltást az intézmény élén.

A közel félmilliárd forintos támogatásból 60 milliót a színházi dolgozók bérrendezésre fordítanak, ezt már a színház igazgatója mondta el. Szikora János nyomatékosította, hogy nemcsak a művészek díjazásáról van szó, ez az összeg az intézmény valamennyi, összesen 102 dolgozójának évek óta húzódó bérkorrekcióját is tartalmazza.

Kiemelte: az állami támogatás lehetővé teszi, hogy a következő években nem emelkedik majd a belépők és bérletek ára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek