Clear sky18 °C
2021. május 9. vasárnap Gergely
Menü
Házhozszállítás

Indokolták Csernavölgyi István menesztését, bírságot is kapott a Fejér Megyei Szent György Kórház

Indokolták Csernavölgyi István menesztését, bírságot is kapott a Fejér Megyei Szent György Kórház
Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház (Fotó: PB)

A kórház az adatszolgáltatási kötelezettségének késedelmes teljesítésén túl megsértette az infekciókontrollra vonatkozó előírást is - tette közzé a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Figyelmeztetést és egészségügyi bírságot kapott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház - tudatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint az NNK a koronavírus-fertőzött betegek egészségügyi ellátásával összefüggésben helyben is kialakult járvány kivizsgálásánál megállapította, hogy

a kórház az adatszolgáltatási kötelezettségének késedelmes teljesítésén túl megsértette az infekciókontrollra (fertőzés felügyelet - szerk.) vonatkozó előírást is.

A közigazgatási eljárásban a jogi felelősség az egészségügyi szolgáltatót terheli, a személyi felelősség megállapítása a munkáltatói jogkör gyakorlójának és a fenntartónak a feladata. A hatályos jogszabályi előírás szerint a gyógyintézet egyszemélyi felelős vezetője a főigazgató. Az NNK a kórházat figyelmeztetésben részesítette - olvasható a közleményben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma még április 12-én közölte, hogy Kásler Miklós miniszter Bucsi László címzetes egyetemi docenst bízta meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatói teendőinek ellátásával.

A minisztérium előző nap az Origo hírportál kérdésére azt közölte: a kórház főigazgatója, Csernavölgyi István a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát. Hat nappal később lemondott a kórház orvos igazgatója is.

Az infekciókontroll az egészségügyi ellátással összefüggő fertőző betegségek kialakulásában szerepet játszó tényezők ismeretén, elemzésén alapuló fertőzések megelőzésére irányuló intervenciós tevékenység - áll a fogalom meghatározásánál a nurse-infekciókontroll.hu oldalon. 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Május 15-ig küldhetjük be a különleges fotókat és rajzokat a Balaton időjárásáról
  Május 15-ig küldhetjük be a különleges fotókat és rajzokat a Balaton időjárásáról
 • Kinyitottak a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei
  Kinyitottak a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei
 • Elindult az emlőszűrés Székesfehérváron
  Elindult az emlőszűrés Székesfehérváron
 • Orbán: mindenki örömmel fogadta az Egészségügyi Világszervezet döntését a Sinopharm vakcináról
  Orbán: mindenki örömmel fogadta az Egészségügyi Világszervezet döntését a Sinopharm vakcináról