3 évnél régebbi cikk

7 milliárd forint állami támogatást kapnak a fehérvári vállalatok, így 3500 munkahelyet őriznek meg
7 milliárd forint állami támogatást kapnak a fehérvári vállalatok, így 3500 munkahelyet őriznek meg

A magyar emberek munkájára alapozva lehetünk sikeresek a koronavírus okozta válság után - emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter Fehérváron. Szijjártó Péter közölte: 806 vállalat - köztük két tucat fehérvári cég - kap rendkívüli állami támogatást, ha vállalja, hogy megtartja a munkavállalóit és fejleszti a céget. Országszerte összesen 169 milliárddal segítik a vállalkozásokat.
"A magyar gazdaságpolitika fókuszában, a gazdaság védelem vonatkozásában a beruházások támogatása áll" – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Ezért a következő hónapokban 169 milliárd forinttal támogatja az állam a vállalatok beruházásait a koronavírus hozta válság kezelése érdekében. 806 cég vállalt kötelezettséget arra, hogy állami támogatásért cserébe - összesen 377 milliárd forint értékben - fejlesztenek majd a következő hónapokban. A beruházásokkal pedig a munkahelyeket is védik.

"Miközben a világgazdaság hírei csak rossz dolgokról szólnak, csak negatív dolgokról, csődökről, elbocsátásokról, gyárbezárásokról, addig 806 vállalat a következő hónapokban 377 milliárdforintnyi beruházást fog végrehajtani. Én azt gondolom, hogy ez egyedülálló és világosan mutatja, hogy az elmúlt 10 év eredményeinek van eredménye, a magyar gazdaság nem véletlenül vállt a leggyorsabban növekvő gazdasággá Európában. És az sem véletlen, hogy mi vagyunk a legvonzóbb beruházási célpont Közép Európában" - folytatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

A Fehér Ablak Kft-nél új gépeket, autót is vesznek a most megkapott támogatásból, emellett energetikai korszerűsítést és csarnokbővítést is végeznek majd. A beruházás 454 millió forintból valósult meg, amelyből az állam 227 millió forintos támogatást biztosított. Így, mikor újraindul a gazdasági verseny, a vállalatok jobb pozícióból indulhatnak majd. 

"Az ilyen helyzetekben célszerű fejleszteni, hiszen marad az embernek ideje, energiája, hogy egy következő fellendülést felkészülve várjon, és azt jól, hatékonyan ki tudjuk használni. Ezért is vágtunk bele ebbe a fejlesztésbe" - tájékoztatott Sipos Péter, a Fehér Ablak Kft. ügyvezető igazgatója.

Fejér megyében egyébként 49 megyei cég kap támogatást, összesen 24,5 milliárd forintnyi fejlesztést hajtanak végre a következő időszakban, mindenhez a kormány 11 milliárd forinttal járul hozzá. Székesfehérváron pedig a Fehér Ablakkal együtt 29 vállalat fejleszthet 7 milliárd forint állami támogatással, összesen 11 milliárd forintos beruházás történik meg, mellyel a városban 3500 munkahelyet tudnak megvédeni.

Borítókép: Fehérvár TV
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek