3 évnél régebbi cikk

Magyar edző a Vidi kispadján, Márton a befutó
·SportVidi·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
vidi.hu
Magyar edző a Vidi kispadján, Márton a befutó
·SportVidi·Utolsó frissítés: undefined

2016, Horváth Ferenc távozása óta először lesz magyar vezetőedzője a MOL Fehérvárnak. A nemrég véget ért szezonban Zalaegerszegen dolgozó Márton Gábor ülhet a kispadra.

Joan Carrillóval két napja bontottak szerződést a Mol Fehérvárnál, most pedig meg is van az utód, akivel jövő héten a felkészülést kezdi a Vidi.

Az 53 éves Márton Gábor játékosként magyar válogatott, bajnok és kupagyőztes volt (itthon Pécsen és a Honvédban focizott, külföldön Belgiumban, Franciaországban és Izraelben légióskodott). 2007-ben fejezte be játékos pályafutását, majd a Siófok, a PMFC, a Kaposvár, a Kozármisleny és a Barcs csapatánál edzősködött.

A legutóbbi szezonban pedig menet közben nevezték ki a Zalaegerszeg élére, a korábban kieséstől fenyegetett zalaiakat végül a hetedik helyre vezette.
Érdekesség, hogy a bajnokság utolsó fordulójában éppen Márton csapatával játszott a Vidi (1-1 lett), de előtte is már bajnoki és kupameccsen is vezette a Zetét a fehérváriak ellen. Most pedig átül a fehérvári kispadra, ahol előtte az utóbbi években csupa külföldi szakember irányított.

2016 óta Henning Berg, Marko Nikolics és Joan Carrillo volt a Vidi edzője, közülük a szerb szakember volt a legsikeresebb.

Vele bajnokságot és Magyar Kupát is nyertek Juhász Rolandék, sőt az Európa-liga csoportkörébe is bekerültek. Az elvárás most is hasonló, ezért nem lesz könnyű dolga a hazai mezőnyben „nagy csapatot” még nem vezető Mártonnak.

A klub honlapjának adott nyilatkozata alapján ezzel tisztában is van:
"Nagyon örülök, hogy a MOL Fehérvár FC vezetőedzője lehetek, de azt is tudom, nagy feladat előtt állok. Azért dolgozik az ember, hogy előbb-utóbb egy olyan csapatot vezethessen, mint a Vidi, aki nemzetközi porondra készül, itthon pedig a bajnoki címért és a Magyar Kupáért küzd. Kicsit váratlanul ért a megkeresés, de nagyon boldoggá is tett. Ezt az ajánlatot pedig nem lehet visszautasítani. Várom a közös munkát, remélem, hogy fel tudok nőni a feladathoz és sikeres szezont produkálunk!”

A MOL Fehérvár nem hozta nyilvánosságra, mennyi időre szól az új edző szerződése.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek