3 évnél régebbi cikk

Vidi-Fradi: legközelebb október végén (ha lehet)
Fehérvár Médiacentrum fotója
molfehervarfc.hu
Vidi-Fradi: legközelebb október végén (ha lehet)

Elkészült a labdarúgó-bajnokság sorsolása: augusztus 15-én lesz a rajt, amikor a Bajnokok Ligája még véget sem ér. Mármint az előző, mert közben selejteznek az ideire.

Elég kusza a helyzet, ha azt nézzük, hogy augusztus 15-én még a Bajnokok Ligája 2019/20-as kiírásából is lesz hátra egy negyeddöntő(!), miközben már javában a 2020/21-es idényt írjuk, és például Magyarországon bajnoki meccseket játszanak. Közben a következő BL selejtezői is elkezdődnek… De hát ezt tette a koronavírus, örülni kell, ha egyáltalán be lehet fejezni a BL-t (és szinte biztos, hogy nézők nélkül).

Minden egyéb amúgy is a második hullámtól függ, még az is lehet, hogy a magyar bajnokság most elkészített sorsolása is csak egy derűsen optimista forgatókönyv lesz, és újfent szüneteltetni kell majd a játékot.

Hogy nézők bemehetnek-e a meccsekre, azt nem könnyű megjósolni abban az országban, ahol nyár elején már ugrálhattak egymás nyakában az ultrák egy bajnokin (Európa-szerte csodálkozást kiváltva), de egyéb tömegrendezvények kapcsán még most is lebegtetik, hogy pótlólag sem lesznek megrendezhetők…

No, de lássuk a sorsolást, amelyet annak rendje és módja szerint elkészítettek az MLSZ-ben.

Eszerint augusztus közepén Zalaegerszegre látogat a MOL Fehérvár, oda, ahol az előző idényt befejezte (1-1), félpályáról kapott „év góljával”. És ahonnan azon melegében elhozta az edzőt, Márton Gábort, aki jövő héten kezdhet el testközelből ismerkedni új csapatával. Majd a bajnoki rajton tehát rögtön visszatérhet előző munkavégzése helyszínére. Ezt pikánsnak szokás nevezni, de a Vidi-szurkolókat alighanem jobban érdekli, addigra az edzőn kívül milyen egyéb érkezők lesznek, mert nyaranta mindenki erősítésre vágyik.

Amúgy sok panasza nem lehet a sorsolásra a Vidinek, a második fordulóban a Paksot fogadja, aztán az abszolút újonc Budafokhoz látogat, szóval három meccsnap után kellemetlen lenne, ha nem állna veretlenül a csapat. A negyedikben az immár európai kupaszereplő felcsútiak otthonában már rangadó következik.

Ami pedig a továbbiakat illeti, a legnagyobb érdeklődéssel várt csúcsrangadó, a Vidi-Fradi október 31-én lesz.

Érdekes, hogy fehérvári pályaválasztással, ami a három körben bonyolított magyar bajnoki rendszer szerint azt jelenti, hogy a szezonban kétszer játszik itthon és egyszer idegenben a bajnokkal a Vidi. Ez így volt az előző idényben is, márpedig korábban az volt a szokás, hogy évente változott, két csapat közül ki a „kedvezményezett”. Most nem. Más kérdés, a legutóbbi három, Ferencváros elleni meccsből kettőt elveszített a Fehérvár, egyet itthon, szóval nem számított a hazai pálya állítólagos előnye.

A sorsolási tábla szerint a következő szezonban a Fradit, az Újpestet, a Puskást, a Diósgyőrt és a Paksot kétszer fogadja majd a Sóstón a Vidi, ami nem rossz, legalábbis, ha az előző idényben látottnál hatékonyabb lesz itthon.

Mert tavaly négyszer kapott ki Fehérváron, ez pedig önmagában bőven elég volt ahhoz, hogy esélye se legyen megszorítani az aranyárt vívott harcban a címüket megvédő zöld-fehéreket.

A MOL Fehérvár meccsei az első körben:

  • Augusztus 15: ZTE – MOL Fehérvár
  • Augusztus 22: MOL Fehérvár – Paks
  • Augusztus 29: Budafok – MOL Fehérvár
  • Szeptember 12: MOL Fehérvár – Puskás Akadémia
  • Szeptember 26: Kisvárda – MOL Fehérvár
  • Október 3: MOL Fehérvár – Újpest
  • Október 17: Budapest Honvéd – MOL Fehérvár
  • Október 24: Mezőkövesd – MOL Fehérvár
  • Október 31: MOL Fehérvár – Ferencváros
  • November 7: MTK – MOL Fehérvár
  • November 21: MOL Fehérvár - Diósgyőr

(Az időpontok tájékoztató jellegűek, változhatnak.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek