3 évnél régebbi cikk

Hol érdemes Székesfehérváron beszerezni a bölcsőde- és óvodakezdéshez szükséges dolgokat?
·Életmódgyerekek·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Hol érdemes Székesfehérváron beszerezni a bölcsőde- és óvodakezdéshez szükséges dolgokat?
·Életmódgyerekek·Utolsó frissítés: undefined

Bár még javában tombol a nyár, érdemes egy kicsit előre tekinteni, hiszen a bölcsőde- és óvodakezdés nagyon is karnyújtásnyira van - a székesfehérvári G-Baby Boutique & Design Bababolt minőségi megoldásokat kínál a szülőknek.

Az első gyermek óvoda- vagy bölcsődekezdése a legtöbb szülőnek vesszőfutás, nemcsak azért mert lelkileg nehéz feldolgozni az elválást, de azért is, mert azok a kifejezések, mint óvodai zsák, uzsonnás doboz, váltócipő, teljen új fogalomként kerülnek bele az életünkbe. Ha pedig már gyakorlottnak számítunk, és nem az első gyermekünket indítjuk a közösségi lét felé, pontosan tudjuk, hogy a minőségi választás jó beruházás, amely hosszú távon könnyíti meg az életünket. 

Ha nem akarunk kapkodni, és olyan kompromisszumokat kötni, amelyekre csak az időhiány miatt lenne szükség, ne halogassuk a legfontosabbak beszerzését az évkezdésre.

Gyakorló anyukaként - túl két gyermek óvódás időszakán - átéltem, hogy milyen elveszve forgatgatni az óvodai zsákokat vagy ágynemű huzatokat, és költői kérdések özönét hessegetni: Nem túl kicsi? Bírni fogja a strapát? Hogyan mosom majd? Miért nincsen markolós/cicás/nyuszis mintájú?

A székesfehérvári G-Baby Boutique & Design Bababoltban azonban a legtöbb költői kérdésből megválaszolt kérdés válik, és nemcsak praktikus tanácsokat kapunk Gábor Gabriella tulajdonostól és kollégájától, Virág Edinától, hanem igenis van markolós, nyuszis, cicás mintájú óvodai zsák, ami bírja a strapát, lélegző benti cipő, ami garantáltan nem teszi tönkre gyermekünk lábát.

"Nagyon fel vagyunk készülve a bölcsőde- és ovikezdésre, hiszen sokan már most elkezdték a szükséges dolgok beszerzését" – mutatott körbe a Kégl György utca 7. szám alatti üzletben Gabriella.

Többnyire az egyik legnagyobb kérdés, hogy milyen legyen az ovis zsák?

Javasolni szoktuk a duplán varrottat, hiszen elég komoly strapának vannak kitéve ezek a tárolók – a mieink jól bírják a kiképzést, és kitartanak az ovis évek alatt. A zsákjaink száz százalék pamutból készülnek, jól pakolhatóak és nagyon aranyos mintákkal készülnek: a kislányoknak van például unikornisos, epres, pillangós, a kisfiúknak dinoszauruszos, munkagépes vagy rendőrautós is.

Fontos még a jó ágyneműhuzat kiválasztása is! A nálunk kaphatóak száz százalék ökotexes pamutanyagból készülnek, könnyen kezelhetőek, hiszen egy sima cipzárral záródnak, gyorsan fel- és le lehet húzni őket, így nem macerás a tisztításuk sem. Itt is rengeteg mintából lehet választani: van néhány Mickey egeres, Micimackós is, de a többség nagyon finom, pasztellszínű, kedves mintájú.

A legtöbb fehérvári intézmény vízhatlan lepedőt kér a szülőktől az óvodai ágyakra, fektetőkre. Ebből is tartunk, és a városban csak nálunk van olyan, ami kimondottan ezekre a fekhelyekre készült: a négy sarka gumis, és ki van kerekítve az ágyak lábánál. Kínálunk hozzá ugyanilyen kialakítással derékaljakat is, ami egy kicsit puhábbá teszi az óvodai ágyakat."

A bölcsi- és ovikezdés egy másik sarkalatos pontja benti cipő, mivel a kicsik sok-sok órát töltenek el a kiválasztott lábbeliben, így nagyon nem mindegy, hogy milyen annak kialakítás, szellőzése.

"Széles választékot tartunk váltócipőkből és szandálokból. A Primigi márkát részesítjük előnyben, amit ortopédorvosokkal együttműködve fejlesztettek ki, és 2020-ban megkapta az Országos Gyógyszerészeti Intézet minősítését, így egészségpénztárra is elszámolható. Azoknak a piciknek is tudunk kínálni cipőt, akiknek nagyon keskeny a lába – erre vannak slim fit fazonok, és azoknak a gyerekeknek is van választék, akiknek magas a lábfejük, széles a lábuk."

A G-Baby rengeteg újdonsággal is készül a nyárra, és az új termékek között több olyan is van, ami a bölcsőde- és óvodakezdéshez is jól jön.

"Bekerültek hozzánk a Skip hop-termékek. Az ovikezdés kapcsán megemlíteném a hátizsákjaikat: vannak sima hátizsákok, de termoszos is, és olyan is, amelyben egy kis póráz van beépítve. Ez biztonságot adhat forgalmas útvonalakon azoknak a szülőknek, akiknek a gyermeke hajlamos az elfutkosásra. A táskák nagyon édes állatmintásak, és ebben a családban – ugyanolyan mintával –, vannak uzsonnás táskák, dobozok és kulacsok is.

Kulacsokból egy új márkát, a 24Botles-t is behoztuk a boltba, hiszen nemcsak gyönyörűek – Milánóban tervezik őket –, de környezetbarát módon készültek, a CLIMA termoszok pedig 24 órán át tartják hidegen, 12 órán át pedig melegen a bennük lévő folyadékot.

Babakocsikkal is bővült a kínálatunk, újszülött kortól tartunk kocsikat és gyereküléseket, amelyek az ADAC tesztjén kiváló minősítést értek el.

Az újdonságok között fontos még megemlíteni az UV-szűrős Chicco napszemüvegeinket, az ugyancsak UV-szűrős kissapkáinkat - amelyekből már az őszi kollekció is megérkezett -, valamint a saját márkás tipegő hálózsákjainkat, amelyek Székesfehérváron készülnek. A nyári időszak egyik slágerterméke, az ugyancsak székesfehérvári gyártó, az Origi natúrkozmetikai márka kullancs és szúnyogriasztója."

Egy baba- és gyermekbolt ugyanakkor nem lehet teljes minőségi játékok nélkül. Gabrielláék korábban is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy természetes anyagokból készült játékokat kínáljanak, így a legújabb "szerzeményük" is megfelel a kritériumoknak - a boltba belépéskor pedig azonnal megakad az ember szeme a különleges babakonyhán, ami túlzás nélkül kijelenthető: minden kislány és főzőcskézni imádó kisfiú álma gondos kidolgozásával, és gyönyörű színével. 

"Jelentősen bővültünk játékkínálatban, a holland Little dutch márkával. Ők elsősorban fajátékokkal foglalkoznak, vannak készségfejlesztőik, szerepjátékaik, vonatok, és építőkockák, gyönyörű babakonyhájuk és babakocsijuk, amelyeket itt a boltban meg is lehet nézni, és ki is lehet próbálni. A kisebbeknek pedig puha babajátékok, és minden pasztellszínben készül, amiért nemcsak a kicsik, de felnőttek is rajonganak értük, van, aki kimondottan dekorációnak vásárolt ezekből a játékokból."

A G-Baby Boutique & Design Bababolt augusztusban lesz egyéves, ebből az alkalomból rengeteg meglepetéssel és akcióval készül a Kégl György utcai üzletében, és webáruházában is!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek