2 évnél régebbi cikk

A székesfehérvári Kis Zseni Iskolában mindenki különleges! Idén Tanulási Technikák kurzus és meseíró pályázat is indul
·Oktatásgyerekek·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kis Zseni Iskola
A székesfehérvári Kis Zseni Iskolában mindenki különleges! Idén Tanulási Technikák kurzus és meseíró pályázat is indul
·Oktatásgyerekek·Utolsó frissítés: undefined

Nem csak zseniket várnak a Kis Zseni Iskolába, a különleges oktatási program célja, hogy a gyermekek kihozzák magukból a legtöbbet - Székesfehérváron még lehet jelentkezni.

Bár a tanév már elindult, még lehet jelentkezni a székesfehérvári Kis Zseni Iskola különleges oktatási programjára: nem csak a zseniket várják a „Kis Zseni” Mentális Aritmetikai Iskolába, hiszen az egyedülálló képzési program célja éppen az egészséges gyermeki agy fejlesztése.

A fejlesztés pedig itt nem a száraz, a gyermekek számára sokszor megterhelő és unalmas biflázást, egyirányú oktatást jelent, hanem kimondottan interaktív és játékos programot, ahol a tanulás jó érzés, ahol a feladat megoldása izgalmaz kihívás, és ahol a fejlődés nem a másikhoz, hanem minden gyermeknek önmagához képest mérik.

A Magyarországon egyedülálló képzés japán módszertanon alapszik: a mentális aritmetika egy szakemberek által kidolgozott komplex program a gyermeki agy fejlesztésére.

Világszerte több mint 100 iskolával, több 100 tanárral és több 1000 diákkal működik, Magyarországon 49 városban, köztük Székesfehérváron érhető el a program.

"Minden kisgyerek ügyes és okos, csak meg kell találni, hogy hogyan hozzuk ki belőlük" - vallja Bánhegyi Gabriella, a székesfehérvári iskola vezetője.

És ami talán a legfontosabb: az ősi számológép használatán alapszik, de nemcsak egy matematikai iskola, hanem annál sokkal több:  a Kis Zseni Iskola programja önbizalmat ad a gyermekeknek. 

Az iskolában elérhető Hikari-program pedig éppen attól különleges, hogy a másképp gondolkodás tapasztalatát adja. A kelet-ázsiaiak, és éppen azért, mert gyerekkoruktól fogva másképp tanulnak, másképp használják az agyukat, jobban megtanulják összehangolni a jobb és bal agyfélteke működését. Ebben segít az is, hogy a mai napig használják az abakuszt, azt a manuális számológépet, amit mi már nem.  

Kis Zseni Iskola összességében éppen a gyermekek azon készségeit fejleszti, amelyek a jövőben a legfontosabbak lesznek, mint például az analitikus gondolkodás és a logika. A feladatok megoldása pozitív hatással vannak az agy fejlődésére, erősödik és tartóssá válik a gyermek figyelme, könnyebben dolgozza fel és érti meg az információkat, képzelőereje megnő, képeket tud formálni agya segítségével, teljesítménye az élet bármely területén kiemelkedőbbé válik, és könnyebben oldja meg a problémákat.

Idén - a negyedik évben - pedig további lehetőségek is várják a gyermekeket, hiszen ettől a tanévtől újdonság a Tanulási Technikák kurzus, de indul meseíró pályázat, ez év októberétől lehetőség van a középiskolás diákoknak a Kis Zseni Székesfehérvár Iskolában letölteni közösségi szolgálatuk idejét.

"Az Észforgató-Tanulási Technikák program 8-11 éves gyerekek számára indul két szinten, és két éven át tart. Célja, hogy minden tantárgyat felölelően a gyermekekkel a tanulási technikákat megismertesse, továbbá begyakoroltassa és alkalmazni tanítsa. Hétről-hétre 3-3 tantárgy tanulási technikájával foglalkoznak a gyerekek.

A programban  emellett önismereti tréningen vesznek részt a gyerekek az órák keretében. Jobban megismerjék saját személyiségüket, erősségeiket, gyengeségeiket. Ezek fejlesztését tűzzük ki célnak, melyről folyamatosan visszajelzést kapnak. Célunk az intellektuális képességek, kreativitás, analitikus gondolkodás fejlesztése, a gondolkodási folyamat gyorsítása" - emelte ki Bánhegyi Gabriella. 

A Numicom Oxford, egy matematikai-logikai fejlesztő program is elérhető, amelyet a legkisebbeknek iskola előtt ideális kurzus. A programot az Oxfordi Egyetem tanárai fejlesztették ki, és 2015-ben elnyerte a Világon a Legjobb Matematikai Fejlesztő Program Díját.

Októberétől pedig már lehetősége van a középiskolás diákoknak a Kis Zseni Székesfehérvár Iskolában letölteni közösségi szolgálatuk idejét. Ha szeretnek gyerekekkel foglalkozni vagy szeretnének részt venni a "JÁTSZÓTÉR Kommandó" munkájában, ahol az iskola közössége gondját viseli közösségi tereknek, parkoknak, játszótereknek, akkor várják a diákok jelentkezését október 1-től a kiszseniszekesfehervar@gmail.com email-címen.

"Iskolánkba sokféle gyermek jár, és majdnem minden gyermeknek van "különös ismertető jele".  Van, aki egy vesével rendelkezik egy súlyos babakori betegség és műtét után, félkarú ovis kisfiúnk is van, szívbeteg kisleány, külső, mindkét fület érintő hallókészülékkel rendelkező kisfiú, önbizalomhiányos nagyfiúk és nagylányok, figyelemhiányos kislány, súlyos allergiával rendelkező gyerkőc. Toleranciára, megértésre, egymásra figyelésre, egymás segítésére biztatjuk a nálunk tanuló gyerekeket, hogy szeressék és segítsék tőlük különböző társaikat" - mesélte a Kis Zseni iskola légköréről és szellemiségéről Bánhegyi Gabriella. 

Éppen az érzékenyítés jegyében meseíró pályázatot is hirdet a Kis Zseni Iskola a 2021-22-es tanév minden hónapjára. A pályázatban óvodás, kisiskolás, felsős és középiskolás kategóriában hirdetnek év végén győzteseket, és szeretnék mesekönyvben megjelentetni a legsikeresebb pályaműveket.

A meseíró pályázat szeptemberi témái:

  1. Boti, a félkarú kisfiú kalandjai
  2. Zozo, az Afrikából jött vagány minivadász

A pályaműveket a kiszseniszekesfehervar@gmail.com címre várják 2021.09.30-ig.

A Kis Zseni Iskolába még lehet jelentkezni, és a szeptemberben induló csoportokhoz szeptember végéig lehet csatlakozni a Géza utca 40. szám alatt. Mindezekről érdeklődni, illetve jelentkezni a +36 30 432 4850-es telefonszámon vagy www.kiszseniiskola.hu weboldalon lehet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek