3 évnél régebbi cikk

Trambulinra felnőttek - játékos, szórakoztató és egészséges!
·Egészségfeltaláló·Utolsó frissítés: undefined
Trambulinra felnőttek - játékos, szórakoztató és egészséges!
·Egészségfeltaláló·Utolsó frissítés: undefined

Izmunkat, egyensúlyunkat és állóképességeinket is fejleszti a trambulin használata. Milyen jó, hogy George Nissen agyából kipattant ez a szórakoztató és hasznos szerkezet!

Mókás az ágyon fel-le ugrálni! - mindannyian tapasztaltuk ezt gyerekként. George Nissen az 1920-as években találta fel jótékony hatású szerkezetét: a trambulint.

Találmánya nem volt újnak mondható a szó hagyományos értelmében. Ugróasztalokat már sokkal korábban használtak mutatványaikhoz a bohócok és a cirkuszi akrobaták. Nissen azonban gyakorlati használatra is alkalmassá tette és eljuttatta az otthonokba és a tornatermekbe.

Kezdetek

Az ifjú feltaláló először kiürítette szülei garázsát és nem volt rest a város szeméttelepeit átkutatni, hátha talál saját maga számára hasznos alkatrészeket: vasdarabokat, gumicsöveket és rugókat keresett. Ágyának fémvázához köteleket és gumiszalagokat erősített, majd a tetejét vászonnal borította.

Összetákolt szerkezetét a felnőttek zöme nevetségesnek ítélte, de a gyerekek egyszerűen a szívükbe zárták. Amikor egy táborban felállította kezdetleges trambulinját, a gyerekek minden más sporteszközről megfeledkezve ugráltak Nissen találmányán.

Nem elégedett meg kezdetleges szerkezetével

Ifjú feltalálónk tudta, hogy tovább kell fejlesztenie trambulinját: átalakította, a rugókon és a kereten igazított, erősebbé és pattogósabbá tette szerkezetét. Amikor egyre többen érdeklődtek találmánya után, saját maga épített egy gépet, amellyel megkezdte a sorozatgyártást.

Nissen nem adta fel!

Reklámokat jelentetett meg magazinokban, bemutatókat szervezett vásárokban és kiállításokon. Autója után kötötte találmányát és járta az országot. Lassanként sikerült meggyőznie a kereskedőket és a vásárlókat  a trambulinban rejlő sportolási lehetőségekről.

Elképzelése bevált

1940-es évek végére Nissen találmánya a tornatermek megszokott felszerelésévé vált, ma pedig a családi házak, nyaralók elengedhetetlen kelléke lett.

A trambulinok ma már biztonságosabbak, könnyebbek, mozgathatóbbak, kellemes mozgási élményt nyújtanak kicsiknek és nagyoknak. Mindennapos használata segíthet a vérkeringés, az izomzat, a kötőszövetek és az ízületek egészségének megőrzésében. No és Hölgyeim, a zsírpárnák lebontásában is!
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek