5 évnél régebbi cikk

Kempótábor Felsőtárkányban: négyszáz harcos küzdött egymással egy héten át
Kempótábor Felsőtárkányban: négyszáz harcos küzdött egymással egy héten át

Évek óta Felsőtárkányban találkoznak az ország kempokái és mesterei, hogy részt vegyenek a hagyományos nyári edzőtáboron, ahol övvizsgákra is sor kerül. Idén négyszáz Zen Bu Kan Kempo harcos vonult a helyszínre – köztük a Sárosdi Kempo SE 44 fős delegációjával.

A sportolók napi három edzéssel fejlesztették gyorsaságukat, erejüket és technikai tudásukat. Reggelente főként erősítő, nyújtó, rehabilitációs gyakorlatokat tartottak, délelőtt és délután pedig versenyspecifikus, fegyveres és pusztakezes önvédelmet gyakoroltak. Ezen kívül vizsgafelkészítő foglalkozásokra is sor került, ahol a harcosok tovább csiszolták tudásukat – készülve a tábort záró vizsgákra.

A tábor zárása különösen emlékezetesnek bizonyult, mivel a végső megmérettetésre népes dan-vizsgázó csapat gyűlt össze. Ők a vizsgaküzdelmeiket és töréseiket a többi vizsgázó jelenlétében folytatták le.

A Sárosdi Kempo SE két mestere is részt vett ezen a vizsgán: Polgár Tamás és Koncz Viktóra a 3. dan fokozatért küzdött meg. Sokan szurkoltak értük, hiszen Viktória a Sárosdi Kempo SE Nagylóki Szakosztályát irányítja, Tamás pedig a Székesfehérvári Kempo SE-ben vezeti, irányítja  ifi-junior csapatát.

Mindketten fáradhatatlanul edzettek a felkészülés során és nagyon kemény vizsgán bizonyították be, hogy megérdemlik a 3. dant.

– Emlékezetes vizsgájuk legvégén egy csoportos törést mutattak be a 3. danra vizsgázók – mesélte Renshi Koncz Gábor. – Párosával átszúrták az alkarjukat egy-egy kihegyezett küllővel, majd ketten felemeltek egy betonlapot, amit a 2. danosok eltörtek. Bámulatos gyakorlat volt.

 

A dan vizsgákon kívül sokan övvizsgát is tettek a következő kyu fokozatokra. A Sárosdi Kempo SE szakosztályainak tagjai az alábbi eredményekkel térhettek haza:

Lendvai Ferenc 1kyu, Koncz Emese 4kyu, Láng Aurél 4.kyu, Németh Szabolcs 4.kyu, Répási Eszter 4.kyu, Tóth Daniella 4.kyu, Bereczk Szónja 5.kyu, Freilics Viktor 6.kyu, Molnár Zalán 7kyu, Hippeler Panna 7.kyu, Pinke Lilla 7.kyu, Ambrózi Miklós 8.kyu, Kordás Márk 8.kyu, Molnár Jázmin 8.kyu, Szabó Szófi 8.kyu, Láng Olivér 8.kyu, Horváth Nóra 8.kyu, Horváth Kata 8.kyu, Nyílas Hunor 8.kyu, Vígh Izabell 8.kyu, Virág Nóra 8.kyu, Görbe Szófia Bella 8.kyu, Szentes Dániell 9.kyu, Rácz Roland 9.kyu, Hortobágyi Máté 9.kyu, Molnár Maja 10.kyu, Laposa Fruzsina 10.kyu, Sebők Gergő 10.kyu, Lendvai Alex 10.kyu, Kordás Máté 11.kyu, Györök Anita 11.kyu, Nyílas Magor 11.kyu.

Renshi Koncz Gábortól megtudtuk, hogy a nyár hátralévő részében Sárosdon és Abán tartanak edzéseket, ahol a gyerekek a felnőttekkel közösen gyakorolják a fogásokat. Ezek az edzések nagyrészt küzdelmekből állnak. Szeptembertől viszont minden szakosztályban újra elkezdik az őszi szezon versenyeire való felkészülést: külön a gyerekekkel és a nagyobbakkal.

A Sárosdi Kempo SE vezetői, Renshi Kordás István (4. dan), és Renshi Koncz Gábor (4. dan) az ősszel már Sárosdon és Seregélyesen is várják a kempózni, önvédelmet tanulni, vagy egyszerűen csak mozogni vágyókat. A szakosztályok vezetője Nagylókon Koncz Viktória 3. dan, Szabadegyházán Tóth Ádám 2. dan, Abán Kugler András 1. dan. Székesfehérváron az egyesületük 3. danos mestere, Polgár Tamás szintén szeptembertől tartja az edzéseket az ifi-junior-felnőtt korosztálynak.

A sorozat összes cikkét ide kattintva olvashatod el: Testszobrászat  

Borítókép: Facebook/Koncz Gábor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek