1 évnél régebbi cikk

Csodás eredményeket értek el a bajai OB-n a fehérvári triatlonosok
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Csodás eredményeket értek el a bajai OB-n a fehérvári triatlonosok
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Ismét remekelt a Trion SC csapata az Elit Sprint Triatlon Országos Bajnokságon. Dévay Márknak, Dévay Zsombornak és Szakály Bencének ítélték még az Országos Bajnokság második helyezett Férfi Elit Csapatának járó díjat is összidejük alapján.

Szinte minden hazai elit versenyző (aki épp nem külföldön tartózkodott) megmérettette magát az Elit Sprint Triatlon Országos Bajnokságon. A bajai versenyt immár 17. alkalommal rendezték meg a Sugovica partján ifi, junior, U23, elit felnőtt, valamint amatőr felnőtt kategóriákban.

A sprint távú versenyen 150-nél is több atléta állt a vonalhoz. Nekik 750 métert kellett úszniuk, 20 kilométert kerékpározniuk és 5 kilométert futniuk. A rajtnál ott láthattuk a Trion SC triatlon szakosztályának tagjait is: az egyesületet négyen képviselték.

Az U23-as korcsoportban Dévay Zsombor második helyezett lett. Ő az abszolút felnőtt elit versenyben is egy nagyszerű harmadik helyezéssel büszkélkedhet. Testvére, Dévay Márk az abszolút felnőtt elit versenyben második helyen ért a célba.

„Márk elsőként hagyta el a Sugovica vizét, majd egy négy fős bolyban kezdte meg a bringázást” – mesélt a versenyről Dévay László vezetőedző. – „Egy kicsivel később többen felértek rájuk - köztük Zsombor is - és úgy nézett ki, hogy tizenegyen folytatják egy bolyban. A gyengébb bringások aztán lemaradtak, így hatan mentek végig. A kerékpáros depózás után Márk a futópályán küzdött nagyot egy másik triatlonossal. Végül egy országos magyar bajnoki második és harmadik helyet sikerült megcsípniük a fiaimnak. Emlékeim szerint ez eddig még egyetlen testvérpárnak sem sikerült Magyarországon!”

Szakály Bence szintén az elit férfi versenyben indult, de mivel ő még U23 korcsoportos, így abban a kategóriában értékelték, s ott tizenharmadik helyezést ért el.

A három versenyző összideje alapján a Trion SC triatlon csapata az országos bajnokság második helyezett Férfi Elit Csapata lett. Szenior 1. korcsoportban Bognár Katalin nagyszerű, kiegyensúlyozott versenyzéssel hozta el az aranyat, így országos bajnokká vált.

„A versenyre felkészülésről elmondható, hogy a csapatból senki sem ide hegyezte a csúcsformát. Szinte "edzésből" indultak" – árulta el edzőjük. – „A nyár folyamán az elitekre még rengeteg külföldi verseny vár, de az amatőröknek is lesz még több próbája az idén. A nyári forróságban nem lesz könnyű kemény edzésekkel készülni, viszont, ha figyelünk az optimális folyadékbevitelre, a megfelelő regenerációra, akkor a szélsőséges időjárást is jól lehet kezelni. A csapatnak a következő időszakban minden második hétvégén lesz valamilyen megmérettetése. Ezúton is gratulálok a csapat minden tagjának. Azoknak is, akik most ezen a versenyen nem indultak el, viszont folyamatosan készülnek ebben az embert próbáló hőségben!”

Borítókép: Dévay László
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek