2 évnél régebbi cikk

Rekordokat döntenek a fehérvári súlyemelők
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Molnár Attila FB-oldala
Rekordokat döntenek a fehérvári súlyemelők
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Sorra hozzák el az aranyakat és ezüstöket a fehérvári súlyemelők az országos versenyekről, és nemcsak a srácok döntenek rekordokat, hanem edzőjük is.

„A tavalyi év elején voltak minősítő versenyei Zalánnak és Botinak is, melyek főként arra szolgáltak, hogy legyen eredményük és tudjanak nevezni a kiemelt versenyekre” – kezdte az elmúlt hónapok összefoglalóját Molnár Attila, miközben egy kis pihenőt tartott a tárcsák pakolása közben.

A fehérvári edző emlékeztetett arra, hogy a márciusban megrendezett Savaria Kupán Nida Zalán Örs aranyérmet szerzett. A szombathelyi versenyen szakításban volt egy rontása 110 kg-nál, de harmadikra meg tudta javítani.

Lökésben kiment a 135 kg is, ám a bírók elvették, mert belenyomott – így 130 kg maradt az érvényes eredmény. A 17 éves sportoló felkészülését az olimpikon Baranyai János is segíti: ő állítja össze az edzésprogramját, Attila pedig az edzéseket felügyeli és a technika csiszolásában nyújt nagy segítséget.

Molnár Attila nemcsak edzőként, hanem versenyzőként is kiválóan teljesít

Molnár Attila FB-oldala

Májusban a 2021. évi súlyemelő Iskolás Országos Bajnokságon az akkor 13 éves Berényi Botond (61 kg-ban) hat jó fogással 56 kg szakítást és 66 kg lökést mutatott be. Összesített eredménye így 122 kg lett, és a negyedik helyen végzett. Nida Zalán (81 kg-ban) öt jó fogással 100 kg-ot szakított és 134 kg-ot lökött. 234 kg-os összetett eredményével a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Júniusban Japi is megmérettette magát a Súlyemelő Masters OB-n: 96 kg-ban indult, s 193 kg-os összetett eredménnyel immár másodszorra állhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára (masters pályafutása során).

Ezt követően Zalán elindult a Messzi István Emlékversenyen, ahol szakításban és összetettben is új egyéni csúcsot ért el, ami szó szerint bearanyozta napját.

Nida Zalán Örs sorra dönti meg rekordjait

Molnár Attila FB-oldala

Az ősz is hozott sikereket: a Nyugat-Magyarországi Tini Országos Bajnokságon Botond első helyezést ért el 54 kg-os szakítással és 66 kg-os lökéssel.

Természetesen Zalán sem tétlenkedett: a Súlyemelő Junior Országos Bajnokságon második helyezést ért el 120 kg-os szakítással és 145 kg-os lökéssel. Így összetettben túlszárnyalta addigi legjobb eredményét. Ezután a Tatai Olimpiai Központban megrendezett Súlyemelő Országos Felnőtt Bajnokságon 118 kg-os szakítással és 145 kg-os lökéssel a harmadik helyezést sikerült megszereznie.

„Zalán és Boti fejlődése szinte hónapról hónapra látható erőben és technikában is” – hangsúlyozta edzőjük. – „Zalán évente 30-40 kg-ot hoz pluszban. Boti fiatal kora miatt ezt még nem tudja überelni, hiszen csak most lett 14 éves, de úgy gondolom, ahogy idén vagy jövőre, amikor már utolsó éves lesz serdülőben, akkor igazán nagyokat fog emelni és hatalmas fejlődést látunk majd nála erőben. Zalánnal is ugyanígy történt.”

A Predator SE csapata elindult az Ultrabalatonon is

Molnár Attila FB-oldala

Japi megemlítette, hogy a Predator SE csapata tavaly elindult az Ultra Tisza-tó futáson és az Ultrabalatonon is. Ez utóbbin ő is részt vett, hiszen egy ilyen futóprogram kiváló csapatépítésnek számít. Sőt, már be is neveztek mindkét versenyre a 2022-es évre is!

S, ha már az idei év tervei szóba kerültek: tavaly a korlátozások miatt nem volt éves versenynaptár (a rendezvények előtt pár héttel írták csak ki az időpontokat), így ez a tendencia valószínűleg most sem fog megváltozni. Az viszont már bizonyos, hogy március elején egy háziversenyt rendez a Predator SE – így ünnepelve fennállása 10. évfordulóját! Erre Japi meghívja azokat is, akikkel régen együtt versenyezett crossfit-ben.

Április-májusra várható a Masters OB, amin ismét el fog indulni. Erre a verseny előtt két hónappal fog aktívan készülni. Addig alapozó edzést végez a gyorsaság fejlesztésére és az erőszínt emelésére koncentrálva: a láberőt és a felhúzásokat erőlteti kiegészítő gyakorlatokkal, s ezekhez jönnek majd hozzá az erősebb szakmai gyakorlatok.

Boti fejlődése szinte hónapról hónapra látható erőben és technikában is

Molnár Attila FB-oldala

Tanítványai a minősítő versenyekre készülnek majd. Zalánnak sajnos lumbágója lett – ami már megvolt az OB-n is. (Ennek ellenére bronzérmet szerzett.) Az OB után visszavett az edzésterhelésből, ám mégis megmaradtak a fájdalmai, úgyhogy az év eleje rehabilitációval telik majd a gyógyulásig. A formaidőzítést Zalánnál és Botinál a Junior és a Felnőtt OB-ra teszik. Botinak még a Tini és az Iskolás OB is a céljai között szerepel, s minden bizonnyal sikerül majd elérnie az elsőosztályú szintet is nyár elejére.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek