2 évnél régebbi cikk

Négy fehérvári kettlebelles is aranyérmet szerzett az OB-n
Négy fehérvári kettlebelles is aranyérmet szerzett az OB-n

A Thor Gym Székesfehérvár mindegyik versenyzője győzött kategóriájában a Fehérváron megrendezett országos bajnokságon, mely egyben a WKSF Világbajnokság 2022 hivatalos kvalifikációs versenyének is számított.

Székesfehérváron rendezte meg az Alba Kettlebell Sportegyesület a Kettlebell Sportági Szövetség keretén belül az országos bajnokságot, melyre hatvan sportoló regisztrált. Az indulók között szerb versenyzőket is láthattunk, melynek oka a több éve fennálló sportági barátság a szerbek és a fehérvári egyesület között.

Az OB-n a Thor Gym Székesfehérvár négy versenyzője vett részt – a fotón Óvári Attila látható

Baranyai Balázs

A mezőny nagyon erős volt, bár azt is meg kell jegyezni, hogy mindenki a két hónap múlva esedékes vébére (2022. június 1-5., Porto, Portugália) időzítette csúcsformáját. Az OB a világbajnokságra kijutásról is szólt, hiszen a szövetség ez alapján döntötte el, hogy ki képviselheti hazánkat Portugáliában.

A fehérvári csapat minden tagja aranyérmet szerzett a bajnokságon – a fotón Gelencsér Tímea versenyez épp

Baranyai Balázs

A megmérettetésen a Thor Gym Székesfehérvárt négy versenyzője – Gelencsér Tímea, Óvári Attila, Klárik Bence és edzőjük, Kerekes Ferenc is részt vett.

Kapcsolódó
Európa-bajnoki aranyat és ezüstöt szereztek a fehérvári kettlebellesek

Mindkét fehérvári versenyző éremmel a nyakában tért haza az IUKL Kettlebell Európa-bajnokságról! Podollai Katalin veterán kategóriában aranyérmes lett, Dr. Óvári Attila pedig a dobogó második fokára állhatott fel!

A fehérvári csapat igencsak büszke lehet magára, hiszen mindegyik tagja aranyérmet szerzett kategóriájában. Közülük Óvári Attila és Kerekes Ferenc már biztosan kezébe veszi a kettlebellt a világbajnokságon.

Klárik Bence az OB-n

Baranyai Balázs

Hogy hogyan készültek a versenyre?

„Sokat edzettünk és még többet edzettünk!” – foglalta össze tömören Kerekes Ferenc, majd kifejtette, hogy idáig tartott az alapozó időszak, s most jön csak a formába hozás, ami azt jelenti, hogy a heti hat edzést nyolc-tízre növelik (bár ez egyénfüggő is).

A kettlebellesek az utóbbi időben korlátozva tudták csak összemérni tudásukat

Thor Gym Fehérvár

Ez volt egyébként az első verseny idén Magyarországon, most találkoztak először személyesen a kettlebellesek, akik a covidos időszak alatt meglehetősen korlátozva tudták összemérni tudásukat: kevés versenyt rendeztek hazánkban (is), és azok is többnyire online versenyek voltak. A legutóbbi személyes verseny a Mikulás Kupa volt, amit szintén Székesfehérváron rendeztek tavaly évvégén az Alba Kettlebell Sportegyesület szervezésében.

Borítókép: Thor Gym Fehérvár
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek