2 évnél régebbi cikk

Fehérvári győzelem a súlyemelő Tini OB-n
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvári győzelem a súlyemelő Tini OB-n
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Első helyezést ért el Berényi Botond súlyemelő a Nyugat-Magyarországi Tini Országos Bajnokságon. A székesfehérvári sportoló 54 kg-os szakítást és 66 kg-os lökést mutatott be, mely abszolút győzelmet hozott számára.

Tatán rendezték meg a Nyugat-Magyarországi Tini Országos Bajnokságot. A program szervezője a Magyar Súlyemelő Szövetség volt, a lebonyolítást pedig a Baranyai SE vállalta magára. Az OB versenyszámai között helyből távolugrás, medicinlabda dobás, szakítás és lökés szerepelt. A súlyemelés (szakítás és lökés) eredményhirdetésekor a bírák a serdülőknél az összetett eredményt nézték.

A Predator SE ifjú tehetsége, Berényi Botond (jobbra) (Fotó: Molnár Attila FB-oldala)

A viadalon részt vett a Predator SE egyik kiváló versenyzője, Berényi Botond is. Edzéstervét Molnár Attila állította össze, aki az fmc.hu-nak elmondta, hogy tanítványa heti négy edzésen szokott részt venni.

„Botinak volt egy rövid nyári szünete, majd jött egy betegség, ami kicsit ledöntötte a lábáról.” – mesélte – „Igaz, csak egy sima megfázás érte utol, viszont nem tudott edzeni, gyenge volt, így messze nem az az erő tombolt benne, ami egyébként jellemző rá és az OB-n nem tudta azokat a csúcsokat megdönteni, melyek egyébként simán mentek volna neki. Persze, így is elégedettek vagyunk az eredménnyel, mert azt, amit elterveztünk, végrehajtotta, s egy rontott fogás ellenére mindenki felett diadalmaskodni tudott.”

Boti aranyérmet szerzett az OB-n (Fotó: Molnár Attila FB-oldala)

Japi sajnos nem tudott részt venni a tatai próbán, viszont Boti másik edzője (aki a válogatott tagjaival is foglalkozik), Baranyai János végig támogatta a fiatal tehetséget. A 13 éves fiú legutóbb az Iskolás Országos Bajnokságon mutatta meg tudását: akkor 61 kg-ban indult és hat jó fogással 56 kg szakítást és 66 kg lökést mutatott be. Összesített eredménye így 122 kg lett. Így megdöntötte saját csúcsát szakításban és lökésben is és a negyedik helyen végzett.

Boti edzője, Molnár Attila

Molnár Attila FB-oldala

Boti idén már nem fog versenyezni, ám edzőtársára, a Predator SE másik bajnokára, Nida Zalán Örsre vár a Junior OB jövő szombaton, december elején pedig a Felnőtt OB-ra utazik.

Borítókép: Facebook
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek