2 évnél régebbi cikk

Mozgalmas a nyara a fehérvári kempósoknak
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Mozgalmas a nyara a fehérvári kempósoknak
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Fekete öves mesteri cím, master RENSHI fokozat és rengeteg arany- ezüst- és bronzérem. – Csodásan zárult az idei versenyszezon az Alba Kempo Team tagjai számára.

Nagy reményekkel várták 2021 tavaszát az Alba Kempo Team tagjai: bíztak abban, hogy a járványhelyzet enyhülésével több lehetőségük lesz a versenyzésre, vizsgázásra. Szerencsére ez így is lett és elég sok rendezvényen részt tudtak venni.

Februárban Mátraházán, a téli edzőtáborral indult az év, ahol nagyon jó volt végre találkozni az ország többi kempósával” – emlékezett vissza Polgár Tamás, az Alba Kempo Team vezetője. – „Az év első megmérettetése március végén az Ultimate Kempo Fighting (UKF) kihívásos küzdelem volt Budapesten. Itt két versenyzőnk, Burián Bendegúz és Ódor Bence győzelmet aratott. A márciust a központi övvizsgával zártuk, ahol több sportolónk is sikeres vizsgát tett magasabb övfokozatra.”

Idén sem maradhatott el a szövetség központi edzőtábora

Polgár Tamás FB-oldala

Áprilisban a HMMAF Amatőr MMA és Pankráció Bajnokifordulón bizonyítottak a csapat képviselői: a Csákváron megrendezett viadalon pankráció szabályrendszerben indult két kadett korú harcosuk, Bognár Roland és Czentár Imre. Imre a küzdelmek végén a dobogó legtetejére állhatott fel, Roland pedig bronzérmet szerzett.

Június elején került sor a Global Grappling versenyre, ahol Gi és NoGi földharc szabályrendszerben léptek tatamira a sportolók. Az összecsapások után 5 aranyat, 4 ezüstöt és 4 bronzérmet hoztak haza a kempósok.

A X. Seregélyes Kupán - ami egyben az Országos Bajnokság is volt - az Alba Kempo Team részéről 13 gyerek korcsoportú versenyző vett részt, akik összesen 1 bronz, 14 ezüst és 12 aranyérmet szereztek. Az egyesület 10 felnőtt versenyzője pedig 9 aranyat, 5 ezüstöt és 4 bronzérmet gyűjtött be.

Június 4.-én a Sárosdi Kempo Egyesülettel közösen háziöv vizsgát tartottak a gyerek és a felnőtt kempósoknak.

Székesfehérváron az UWSFK versenyen június közepén 10 arany, 9 ezüst és 6 bronzérmet szereztek a fehérvári klub tagjai.

Danvizsga a nyári edzőtáborban

Burián Bendegúz FB-oldala

A versenyzés mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy folyamatosan képezzük magunkat.” – hangsúlyozta Polgár Tamás – „Ezért is vettünk részt júniusban Bócsán egy szuperbirkózó - grappling táborban, valamint Füzessy Zoltán ökölvívó szemináriumán a Videoton Box Klubban. Ezen kívül ki kell emelnem a szövetség központi edzőtáborát is, melyre minden évben június utolsó hetében kerül sor.”

E táborban az Alba Kempo Team több tagja is sikeres övvizsgát tett – köztük Burián Bendegúz, aki Tomi legelső tanítványai közé tartozik. A csőszi fiatalember e táborban fekete öves mester lett!

 „Bendegúz testvérével, Bencével közösen irányítja a gyerek csapat edzéseit, kiemelkedő eredményekkel versenyzik, bíráskodik, folyamatosan képzi magát. Munkásságával, alázatával maximálisan kiérdemelte a fekete övet!” – mondta edzője – „Nagyon büszke vagyok rá és az összes Alba Kempo tagra, tanítványra, akik mindig a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, legyen szó edzésről, versenyről vagy öv-vizsgáról. Hiszem, hogy jó úton járunk! Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki valamilyen formában segíti a csapatunkat! Valószínűleg az év hátralevő része is hasonlóan mozgalmas lesz a harcosaink számára. Csoportjainkban egyébként folyamatos a tagfelvétel és továbbra is várunk mindenkit az edzéseinken, aki szeretne megismerkedni ezzel az egyedülálló harcművészettel!”

 Burián Bendegúz fekete öves mester lett, Polgár Tamás pedig master RENSHI fokozatot kapott

Burián Bendegúz FB-oldala

Polgár Tamás a központi edzőtábor záró ceremóniáján megkapta a master RENSHI fokozatot a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség és a Feketeöves Tanács vezetőségétől példamutató munkásságáért. Ehhez a címhez minimum 3 danosnak kell lenni, és ki kell nevelni egy fekete öves tanítványt.

Burián Bendegúz több, mint tíz éve követi Mestere tanítását.

Már az első pillanatban tudtam, hogy ez a nekem megfelelő harcművészet.” – árulta el Bendi – „Ahogyan telt az idő, készültem az övvizsgákra és egyre idősebb lettem, egyre jobban tudtam, hogy mit is szeretnék. A fekete öv megszerzése nemrég még egy hosszútávú cél volt, és amikor eljött az ideje a vizsgának, akkor fel sem fogtam. A vizsgán rendkívül fantáziadús feladatokkal kérték számon a tudásunkat. Szombaton hajnali 5-kor kezdtünk a hegyen egy naplementés meditációs gyakorlattal. A nap végén tartották a vizsgaküzdelmeket, ahol 40x1,5 perces küzdelmek zajlottak. A 40. menetben minden danvizsgázó az edzőjével bunyózik, ami elég megható pillanatokat okozott nekem (is). A küzdelmek után következtek a törések. Összességében nagyon elfáradtam, de nagyon jól bírtam az egész hetes terhelést, hála Magda Dánielnek, akivel január óta együtt dolgozom a jobb teljesítményért. Ezúton is köszönöm neki a sok segítséget! Az idei versenyszezon egyébként nagyon jól sikerült eddig. Úgy érzem, mindenhol kihoztam magamból a maximumot és ezután is erre fogok törekedni. A következő dolog, amivel foglalkozni szeretnénk Tomival, az az amatőr MMA versenyeken való szereplés. Végül szeretném megköszönni Mesteremnek a belém fektetett munkát és a sok fáradságot! Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen remek ember felügyelete alatt edzhetek!”

 Bendi több, mint tíz éve követi Mestere tanításait - e fotón ő látható kiskorában

Burián Bendegúz FB-oldala

Felkerestem a sikeres sportoló édesanyját is, aki elmesélte, hogy fia nagyon tudatosan készült az övvizsgára. Odafigyelt a táplálkozására, az edzésekre és rengeteget gyakorolt edzőjével.

„Fizikailag és mentálisan is helyt kellett állnia a vizsgán, amit remekül teljesített. Amikor megkapta az engedélyt a feketeöves tanácstól, hogy vizsgázhat, nagyon boldog volt. Ettől kezdve tényleg minden az erre való felkészülésről szólt nála.” – mondta Tauz Ildikó – „Több családi programot is lemondott, hogy az ország másik felén eddzen a többi mesterjelölttel. Tudtuk, hogy ez nagyon fontos számára, így minden segítséget megadtunk neki, amit kért. Szerencsére nagyon önálló. Mióta van jogosítványa, az ország bármely pontjára el tud jutni önállóan is. A versenyeken - ahol csak lehet - mindig igyekszünk ott lenni, hiszen nem veszélytelen ez a sport. S mielőtt bárki azt gondolná, hogy ez nagy teher a családnak, elárulom, hogy egyáltalán nem így van! Azért vagyunk, hogy segítsük a gyerekeket. Szülőként nagyon büszkék vagyunk rá és Bencére is, aki 2 kyu-ra vizsgázott, mert tényleg nagy teljesítmény ezt elérni. Bendi 11 éven keresztül tette a dolgát, vizsgázott mindig, amikor a mesterei érettnek tartották rá. Ezért hálás vagyok Polginak, mert már az övfokozata alapján korábban is vizsgázhatott volna a fiam, de ő úgy látta, hogy most jött el ennek az ideje. És ez így volt helyes. Hihetetlen öröm volt látni, hogy ahogy a 40. menet végén összeborultak Polgival, Bencével, Koza Márkkal, ahogy a tanítványok és a szüleik szurkoltak neki, hogy végig tudja nyomni. Ezt igazán nem is lehet szavakkal elmondani.”

Borítókép: Polgár Tamás FB-oldala
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek