2 évnél régebbi cikk

Halmozzák a sikereket a fehérvári Family Tree triatlonosai
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Halmozzák a sikereket a fehérvári Family Tree triatlonosai
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Pécsi Triatlon Utánpótlás OB és Sprint Amatőr Kupa, Triatlon Váltó OB, Balaton-átúszás, eXtremeMan Nyílt Hosszútávú Nemzetközi Triatlon Bajnokság… - a Family Tree mindenhol remekelt! Mindemellett Janota Zoltán indulási jogot szerzett az olaszországi Aquatic Runner Világbajnokságra.

Végéhez közeledik a triatlonszezon a Family Tree számára. A csapat fiatalabb tagjainak fő versenye legutóbb Pécsen volt: a kétnapos Triatlon Utánpótlás OB és Sprint Amatőr Kupán a lehetőségeknek és az elvárásoknak megfelelően az erős középmezőnyben végeztek a sportolók. 

Végéhez közeledik a triatlon szezon a Family Tree számára

Janota Zoltán FB-oldala

 

Eredményeik:

Utánpótlás OB:

Újonc2:

- Szakál Nikoletta 40.

Gyermek:

- Gál Boldiszár 43.

- Német-Bucsi Áron 49.

- Horváth Hanga 40.

- Kéri Kata Janka 57.

- Gál Viktória 65.

- Dömsödi Dóra 69.

Csapatversenyben 13. lett a gyermek lány csapat

Serdülő:

- Nagy Krisztián 64.

- Fekete Csanád 71.

- Dömsödi Anna 49.

A délutáni felnőtt futamok nem várt meglepetéseredményeket hoztak, hiszen két aranyérem és két bronz lett a nap mérlege!

Sprint amatőr kupa:

Senior1:

- Bognár Katalin 1.

- Varga Viktória 6.

- Gálné Fitos Éva 7.

- Janota Zoltán 2.

- Német-Bucsi István 5.

Senior 2:

- Szőke Marianna 1.

Senior 3:

- Fejes Gábor 2.

Másnap a váltóban is derekasan helyt álltak a székesfehérváriak: a hölgyek országos bajnoki címet szereztek!

Helyezések:

Gyermek lány váltó:

Horváth Hanga-Kéri Kata Janka-Gál Viktória 12.

Szenior női váltó:

Bognár Katalin-Szőke Marianna-Varga Viktória 1.

Szenior férfi váltó:

Janota Zoltán-Német-Bucsi István-Kéri László 5.

Fejes Gábor-Horváth Attila-Cser Csaba 6.

Janota Zoltán ifjú tanítványai körében

Janota Zoltán FB-oldala

A csapat másik része „hosszabb kihívásokra” hangolódott az elmúlt hetekben. Ilyen volt például a Balaton-átúszás. Az immár 39. alkalommal megrendezésre kerülő programot Farkas Béla 2:09:36 idővel teljesítette, Kiss Gábor eredménye 2:11:40 volt, Somogyi Zsolt pedig 2:34:33 alatt ért a célba.

A legizgalmasabb erőpróba az eXtremeMan Nyílt Hosszútávú Nemzetközi Triatlon Bajnokság volt, melyet hatalmas érdeklődés övezett.

A verseny idén is rekkenő hőséggel és széllel várta a több száz egyéni és csapatban induló versenyzőt” – mesélte a megmérettetésről Janota Zoltán, a Family Tree alapítója. – „A már kultikus jelentőséggel bíró verseny házigazdája 30 éve a dél-somogyi kisváros, Nagyatád, mely egyben szülővárosom is.

A kezdő 3800 m úszásnak a kristálytiszta vizű gyékényesi bányató adott otthon, majd a 180 km kerékpározás több körben zajlott a Nagyatádot környező főútvonalon. A befejező, 42 km-es futószám vonalvezetése a város nevezetességei mellett haladt el. Az utolsó 10 km hozta a legnagyobb izgalmakat, hiszen a legjobbak csak néhány perces távolságra voltak egymástól.”

Nagyatádon óriási izgalmak várták a versenyzőket

eXtreMan

Johnny nemcsak vezetőedzője a fehérvári csapatnak, hanem a versenyzője is. Az eXtremeMan-en való indulása az utolsó pillanatban vált biztossá, ám ennek ellenére a tőle megszokott módon, nagyon higgadtan és taktikusan versenyzett. Szükség is volt rá, hiszen a hőség már a kerékpározás alkalmával rányomta bélyegét sokak teljesítményére. 

"Már a kerékpározás elején fullasztó volt a forróság” – árulta el. – „Nagyon fontos a precízen megtervezett frissítési stratégia, különben könnyen végzetessé válhat a sportoló számára az adott verseny. Éppen ezért vettem vissza szándékosan a kerékpár utolsó 30 km-én a teljesítményemet, és próbáltam lélekben is ráhangolódni a végtelen hosszúnak tűnő maratoni távra.

Ennek ellenére a tavalyi összidőmnél is jobbat mentem.

Mivel idén a műtétem, a covid-oltás és a Magyar Honvédségben vállalt feladataim miatt eléggé szétaprózódtam, meglepett a verseny közbeni pozícióm, ami hatalmas erőt adott a végére. Figyeltem az egyensúlyra, a ritmusra és a hűtésre is, mert a napon 35 fok feletti hőmérséklet volt." 

Elmondása szerint a 2500 kcal mellett 8 liter folyadékot és 12 gramm sót pótolt vissza a táv teljesítése során, a futáson pedig 5 kilogramm jéggel hűtötte le a testét. Ennek (is) köszönhetően végig a legjobbak között tartotta az iramot (gyengébb formája ellenére).

„Nemhiába mondják, hogy az ironman táv nem gyerekeknek való!” – Hangsúlyozta. – „Sok-sok éves tapasztalata kell ahhoz, hogy az ember megismerje a saját testét, és magas szinten teljesítsen végig fizikailag és mentálisan is.”  

Magyar ranglista ezüstnek örül e fotón Johnny

Janota Zoltán FB-oldala

Zolinak ez volt a 18. ironman távú versenye, és idén újra a TOP10-ben végzett. Abszolút 8.-ként ért célba - korcsoportjának 5. legjobb idejével. Kiváló teljesítményének (is) köszönhetően indulási jogot szerzett a szeptember 12-én megrendezésre kerülő olaszországi Aquatic Runner Világbajnokságra, amire a Bence-hegyi Rock n' Roll, valamint a sárbogárdi félmaratonnal hangolódik rá, ahová (mint mindig), a Family Tree tagjai is követik!

Nagyatádon egyébként Somogyi Zsolt is célba ért egyéniben a Csapatból, ahogyan Király Róbert Belián is, akinek ez volt élete első ironman távú versenye. Hada Noémi, Buda Zsombor és Varga Péter triója is bizonyította kitartását, a fiatalok pedig nyolc fős váltóban teljesítették a távot.

Borítókép: Janota Zoltán FB-oldala
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek