1 évnél régebbi cikk

Fehérvári ökölvívók a nemzetközi mezőnyben
Fehérvári ökölvívók a nemzetközi mezőnyben

Nagy Evelin megnyerte az utánpótlás korosztályok egyik legrangosabb nemzetközi ökölvívó viadalát. Edzőtársai közben a világ legnagyobb klubversenyére készültek, melyet a napokban rendeznek.

Egerben rendezték meg az utánpótlás korosztályok egyik legrangosabb nemzetközi ökölvívó viadalát, a Bornemissza Gergely Emlékversenyt. A megmérettetésen ismét remekelt a Fehérvár Küzdősport SE ifjú üdvöskéje, Nagy Evelin, aki 57 kg-os súlycsoportban lépett a kötelek közé.

A 18 éves fiatal lány először magyar riválisát, Kathi Bernadettet győzte le, akit 15 másodperc alatt elsodort. A döntőben egy nagyon ügyes, Kanadából érkezett lány, Al-Ahmedieh elé került, aki szintén nem tudott kifogni rajta. Így Evelin ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Kanadaiakból egyébként nem volt hiány a versenyen, ráadásul mindannyian kiemelkedően teljesítettek. A viadalra 14 országból érkeztek sportolók.

Turós Arnold másik tehetséges tanítványa, Balogh Bálint 67 kg-ban képviselte a fehérvári csapatot. Bár nagyon szépen meccselt, sajnos megosztott pontozással (4:1) kikapott Király Balázstól, így az 5. helyen végzett.

Mindeközben Evelin és Bálint edzőtársai nagyban készültek a világ legnagyobb klubversenyére. Gépük csütörtök reggel száll fel: fedélzetén Turós Levivel, Frank Dominikkal, Kalocsa Zoárddal, Sárosdi Patrikkal és Nemeth Zsolttal. Az írországi "Monkstown International Box Cup 2022” idén csak 500 nevezést fogadott be (ellentétben a korábbi 1000 fővel), mivel a rendezvényt kisebb csarnokba telepítették át, ahol csak három ringet lehet felállítani.

„Mi harmadszorra megyünk és nagyon várják a srácok a bunyókat!” – nyilatkozta a fiúk edzője, aki elmondta, hogy július közepén lesz egy kis holtszezon, majd augusztus elején újra kezdik a versenyeket és az edzőküzdelmeket.

Evelin felkészülése is akkor folytatódik: szeptemberben elején lesz egy lengyelországi válogatott verseny, októberben a hazai országos bajnokság, novemberben pedig a vébé, amin indulni szeretne.

„A nagyobb meccsekre általában idegenbeli kesztyűzéssel készülünk” – árulta el Turós Arnold. – „Sokat utazunk, hogy megfelelő minőségű edzőpartnerei legyenek. Az egri bunyó előtt például egy Európa-bajnokkal is kesztyűzött, ami nagyon sokat jelent éles helyzetben. Ezeket az utakat a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Műhelytámogatásából, a szponzorok segítségével és Székesfehérvár város támogatásával tudtuk, tudjuk megvalósítani, amit ezúton is szeretnénk megköszönni!”

Borítókép: Turós Arnold
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek