2 évnél régebbi cikk

Két aranyéremnek is örülhetnek a fehérvári ökölvívók
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Két aranyéremnek is örülhetnek a fehérvári ökölvívók
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Két bajnokot is ünnepelhet a Fehérvár Küzdősport SE: Nagy Evelin és Tóth Adrián a dobogó legmagasabb fokára léphetett fel az utánpótlás egyik legrangosabb hazai viadalán, az Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékversenyen. Így bekerültek a válogatottba.

Az év legfontosabb eseménye az Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékverseny, mert ekkor jelölik ki a korosztályos válogatott keretet. A Fehérvár Küzdősport SE részéről öt sportoló mérettette meg magát a Budapesten megrendezett rangos viadalon: Nagy Evelin 57 kg-ban, Zsuzsics Adrián 60 kg-ban, Balogh Bálint 67 kg-ban, Németh Zsolt 75 kg-ban, Tóth Adrián pedig 80 kg-ban.

A versenyre felkészülést nehezítette, hogy Nagy Evelin és Tóth Adrián január elején covidos volt. Bár nem jelentkeztek esetükben súlyos tünetek, karanténba kerültek és nem tudtak részt venni az edzéseken. Így elég rövid idejük volt arra, hogy a negatív teszt után újra formába hozzák magukat. Ráadásul edzőjük, Turós Arnold az orvosi javaslatoknak megfelelően nem akarta azonnal nagy terhelésnek kitenni őket. Így tehát terhelés nélkül kellett jó formát elérni, ami az eredmények alapján tökéletesen sikerült, hiszen mindkettejük nyakába arany került.

A Fehérvár Küzdősport SE részéről öt sportoló mérettette meg magát a Budapesten megrendezett rangos viadalon

Facebook/Turós Arnold

„Evelin meccs nélkül jutott a fináléba, mert ellenfele, Gombás Alexandra nem állt ki ellene. A döntőt aztán olyan lendülettel kezdte meg, hogy a másik versenyző edzője fél perc után bedobta a törölközőt!” – mesélte Turós Arnold. – „Olyan hatalmas technikai főlénye volt Evelinnek, hogy teljesen értelmetlen lett volna, ha tovább tovább maradnak a ringben a fiatalok.”

Tóth Adrián megosztott pontozással 3:2-re verte meg a csepeli Horváth Mátét a döntőben. Azt a fiút, aki az Eb-n bronzérmes volt! Elsőéves ifiként ez igencsak remek teljesítmény! Bunyója mindvégig fegyelmezett és kemény volt. Hiába volt ellenfele rendkívül rutinos, mégis sikerült legyőzni.

Evelin és Adrián így jogosultságot szerzett a válogatottban szereplésre.

Turós Arnold és tanítványai - érmeikkel

Facebook/Turós Arnold

Németh Zsolt sajnos a sorsoláskor azt a sportolót kapta, aki később bajnok lett: az újpesti Simon Márkót. Bár vesztett ellene, mégsincs oka szomorkodásra, mert nagyon szép öklözést mutatott be!

Zsuzsics Adrián az újpesti Balkovics Áronnal állt szembe, és bronzérmet bokszolt össze, amire nagyon büszke edzője.

Balogh Bálint pedig – Tóth Adriánhoz hasonlóan – szintén egy Eb-érmes versenyzőt búcsúztatott: Bari Istvánt. Az első napon olyan kemény mérkőzésen diadalmaskodott, amit méltán nevezhetünk a torna legjobb meccsének. Egy hátulütője is volt persze ennek a 4:1-es pontozású meglepetésnek: a bunyó annyira kimerítette, hogy másnap kikapott és így harmadik helyezést ért el.

Borítókép: Facebook/Turós Arnold
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek