2 évnél régebbi cikk

Pinke Lilla négy aranyérmet szerzett a World All-Styles Championshipen
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Pinke Lilla négy aranyérmet szerzett a World All-Styles Championshipen
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

A seregélyesi lány keze Knock Down, Semi Wac, Light Wac és Földharc kategóriában is a magasba lendülhetett: összesen 9 mérkőzést harcolt végig a világbajnokságon, melyből kettő kopogtatással, hét pedig pontozásos győzelemmel zárult.

„Az elmúlt két évben sajnos elmaradt a vébé, így már nagyon vártam az idei megmérettetést. Jó érzés volt újra Portugáliában versenyezni. Most már ismerős volt a környék és a sportcsarnok is, így sokkal magabiztosabbnak éreztem magam” – mesélte a Sárosdi Kempo SE versenyzője.

„Aznap, hogy megérkeztünk, este már meg is volt a mérlegelés. Másnap a megnyitó után volt időnk kirándulni. Sétáltunk a városban, valamint lementünk az óceán partjára. A víz nagyon hideg volt, így csak néhányan mentek be a vízbe, én se fürödtem. A táj viszont gyönyörű volt, megérte ellátogatni oda. A következő napon pástra léptek csapatunk legfiatalabb versenyzői. Sokan még nem versenyeztünk ekkor, de szurkoltunk a többieknek. Másnap már mindenki versenybe szállhatott. Akiknek sikerült bejutni a döntőbe vagy az elődöntőbe, azoknak tovább folytatódott a viadal.„

Lillának már ismerős volta környék és a sportcsarnok is

Facebook/Pinke Lilla

Lilla 52 kg-ban nevezett be a vébére. Mivel 54 kg volt, így fogyasztania kellett a verseny előtti 1-2 hétben. Ez idő alatt igyekezett minimális mennyiséget fogyasztani kenyérből és tésztából. Helyette zöldség, gyümölcs és tiszta fehérje került a tányérjára. Ezen kívül nagyon sok folyadékot ivott. Így végül 50,5 kg-mal mérlegelt. A sors fintora, hogy bár fogyasztott – az ellenfelei végül nehezebbek voltak…

„Knock Down-ban egy nálam súlyban 4-5 kg-mal nehezebb francia lányt kaptam” – emlékezett vissza. - „Földharcban pedig, mivel a súlycsoportomban nem volt ellenfelem, felraktak egy súlycsoporttal feljebb, így 60 kg alatti csoportban versenyeztem. Ez utóbbi számban egy kicsit tartottam attól, hogy nem fogok tudni a vártak szerint teljesíteni, de végül mindkét harcost sikerült legyőznöm. A feljebbi súlycsoportban is sikerült megállnom a helyem és erre nagyon büszke vagyok. Semi kempóban és Light kempóban nagyon ügyes és erős ellenfelekkel kellett megküzdenem. A vébén főleg franciákkal és portugálokkal kerültem össze. Örülök, hogy minden küzdelmi számban a dobogó legfelső fokára állhattam fel. Büszke vagyok az eredményeimre és remélem, hogy a következő világbajnokságon ismét megmérettethetem magam!”

A fiatal lány elmondta, hogy az egész vb alatt nagyon jól érezte magát, viszont a legjobb érzés az volt számára, amikor a meccsek közben a magyar csapat tagjainak a szurkolását hallotta. Nagyon sok erőt és lendületet adott ez a küzdelmei közben. A legmeghatározóbb pillanatként pedig azt említette meg, amikor az utolsó meccsén a negyedik aranyért küzdött. Mindent beleadott, hogy sikerüljön és amikor a meccs végén a bíró felemelte a kezét, végigsöpört rajta az érzés, hogy el tudta érni azt, amiért egész eddig küzdött!

Lilla edzőjével, Koncz Gáborral

Facebook/Pinke Lilla

Lilla egyébként hét évvel ezelőtt ismerkedett meg a kempóval a Seregélyesi Általános Iskolában. Ott látott egy bemutatót, ami egyből elnyerte a tetszését, és nemsokára már ő is felkötötte az övet. Meglátása szerint, e sport magabiztosságot adott neki többek között azért is, mert edzés közben megtanulta, hogyan védje meg magát, ha veszélyes helyzetbe kerül. Mielőtt kempózni kezdett, nagyon visszahúzódó és csendes gyerek volt. E harcművészet viszont nyitottá tette.

Az elmúlt évek alatt nagyon sok versenyen vett részt. Ezek közül hármat emelt ki, melyekre nagyon büszke: 2019-ben Magyarországon volt egy világbajnokság, melyen egy ezüstöt, egy bronzot és hat aranyat sikerült szereznie. Ezért ő kapta meg a ,,Legeredményesebb versenyző" – elismerést. Ezen kívül két portugáliai versenyére is boldogan tekint vissza, kiváltképp, hogy e megmérettetésekkor a válogatottba jutásért is meg kellett küzdenie.

Lilla a kempo mellett futni jár (ha ideje engedi), valamint erősíteni szokott otthon, ha ki kell hagynia az edzéseket a tanulás miatt. Szabadidejében zenét hallgat vagy rajzolgat és nagyon szeret fotózni: általában a házuk udvarán vagy a közeli erdőben élő madarakat és más állatokat kapja lencsevégre.

„Örülök, hogy rátaláltam erre a sportra. Az itt elért sikereim az élet más területein is motiváltabbá, kiegyensúlyozottabbá tettek” – árulta el. – „A következő napokban megpróbálom kipihenni magam, valamint az iskolai tananyagot is szeretném minél hamarabb pótolni, hiszen a vébé miatt nem tudtam tanulni. Az edzéseim is folytatódnak. Májusban lesz a Zen Bu Kan Kempo Országos Bajnokság Székesfehérváron, amin indulni fogok, valamint szeretnék részt venni május 21-én a Grappling Diákolimpián is. Ezúton is köszönöm a világbajnokságra felkészítést edzőimnek, Koncz Gábornak és Kordás Istvánnak. Nagyon sokat jelentett a segítségük és támogatásuk. A versenyre Gábor és apukám kísért el. Végig biztattak és nagyon örültem neki, hogy az egész verseny alatt ott voltak velem.”

A seregélyesi lány keze Knock Down, Semi Wac, Light Wac és Földharc kategóriában is a magasba lendülhetett

Facebook/Pinke Lilla

Sárosdon két edzés van egy héten, az egyiket Kordás István tartja, a másikat pedig Koncz Gábor (aki hétvégén és néha hétköznap is vezet le külön edzéseket.) Az Alba Kempo Teamnél pedig Polgár Tomi edzésein gyakorol Lilla. Koncz Gábor elmondása szerint már a legelején látszott az ifjú harcoson, hogy jó mozgású, robbanékony és nagyon fegyelmezett. Mindig minden edzésen részt vett, és ez azóta se változott meg.

„Nagyon elégedett vagyok Lillával! Mindig, mindenhol komoly ellenfeleket kellett legyőznie, és sikerrel vette az akadályokat!” – nyilatkozta edzője. - „Évek óta részt vesz a hétvégi extra edzéseken is, amiket főleg versenyszezonban tartok, gyakorlatilag minden lehetőséget megragad, ha edzésről van szó. Nagyon jó olyanoknak edzést tartani, akik odafigyelnek a tanárukra, akik megjegyzik az új technikákat, figyelnek, és tényleg odateszik magukat. Hál' istennek van ilyenből több is a csapatunkban és Lilla is közéjük tartozik.”

Majd kifejtette, hogy hamarosan indulnak a kempo versenyek (melyeken a sárosdi lány is mindig elindul), valamint a csapat részt fog venni (szokás szerint) grappling (földharc) versenyeken is. A Sárosdi Kempo SE rendezi meg idén Székesfehérváron az ifi-felnőtt-veterán OB-t május elején. Június elejére időzítik a Seregélyes Kupát, szeptemberben pedig egy Gála Versenyt rendeznek Sárosdon. Ezen a Gálán a földharctól a full contact nagykesztyűs küzdelmeket át az amatőr MMA-ig többféle szabályrendszerben lesznek összecsapások. A versenyre a Magyar Falu Programon keresztül kaptak pályázati támogatást, amit meg fog előzni egy felkészítő edzőtábor is.

Borítókép: Facebook/Pinke Lilla
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek