2 évnél régebbi cikk

Az Alba Fehérvár kosarasai szórakoztatták a táborozó gyerekeket
·EgészségTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Az Alba Fehérvár kosarasai szórakoztatták a táborozó gyerekeket
·EgészségTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Nyári tábort szervezett az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja rászoruló gyermekek részére. A programokat pályázati forrásból, valamint az Alba Fehérvár kosárlabda csapat részvételével és a PatikaPlus Gyógyszertárak támogatásával valósították meg.

Tavasszal adtunk hírt adtunk hírt arról, hogy húsvét alkalmából gumicukor vitaminokat, sonkát, kalácsot, édességeket, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat osztottak szét nyolcvan rászoruló családnak a Székesfehérvár-Öreghegyi Plébánián. Az ajándékok között megtalálható volt a PatikaPlus Gyógyszertárak felajánlása (150 doboz gumicukor vitamin) és az Alba Fehérvár kosárlabda- és kézilabda csapatának adománya (sonka, csokoládé) is.

A támogatók akkor arról tájékoztatták a sajtó képviselőit, hogy e naptól fogva rendszeresen segíteni fogják a körzetben élő rászorulókat, s ennek érdekében szoros együttműködést alakítanak ki a helyi karitásszal. Ennek egyik állomásaként karolták fel a héten megrendezett karitász tábort is.

Az önkéntesek különböző játékokkal szórakoztatták a gyerekeket

Fotó: Egri Panna

„A programokat főként pályázati forrásból finanszírozták: egy meghívott óvópedagógus kézműves foglalkozásokat tartott (agyagozást, hímzést, szövést…), egy iskolapedagógus drámaórára várta a fiatalokat, az önkéntesek pedig különböző játékokkal (számháború, buborékfújó verseny, csillámtetkó-készítés…) szórakoztatták a gyerekeket.” – mesélte Bíró Beáta, a Karitász Csoport vezetője.

A napközi jellegű táborban közel 50 gyermek vett részt a 8-14 éves korosztályból. Természetesen kaptak reggelit, tízórait és háromfogásos ebédet is. (Ez utóbbira a Zentai Úti Általános Iskolában került sor.) A karitász labdákat és tollakat is vásárolt a fiataloknak, a PatikaPlus Gyógyszertárak pedig 50 doboz gumicukor vitaminnal és játékokkal lepte meg őket.

Egy iskolapedagógus drámaórára várta a fiatalokat

Fotó: Egri Panna

Egyik nap az Alba Fehérvár Kosárlabda Csapat játékosai is ellátogattak a táborba. Takács Milán, Takács Martin, Lukács Milán és az utánpótlás edző, Volf Ernő testnevelés órát tartott, majd egy kötetlen beszélgetés keretében válaszoltak a sporttal és a kosárlabdával kapcsolatos kérdésekre. A sportolók dedikált játékos-kártyákat és matricákat osztottak szét a gyerekek között, és még közös fotózásra is sor került. Sőt, még Alba Fehérvár logóval ellátott pólókkal is megajándékozták a lelkes közönséget.

Egyik nap az Alba Fehérvár Kosárlabda Csapat játékosai is ellátogattak a táborba

Fotó: Horváth Éva

„Játékosaink nagy örömmel jöttek el a gyerekekhez, hiszen a fiatalságban van a jövő!” – mondta Horvát Éva, az Alba Fehérvár marketing vezetője, majd hozzátette, hogy a kosarasoknál a héten kezdődött el a felkészülés, hiszen összeállt a csapat – „A fiúk minden reggel és délután edzéseken vesznek részt és már most látszik, hogy nagyon jó az idei összeállítás, kezdenek összeérni a játékosok. Ez annak is köszönhető, hogy most előbb kezdődik el a szezon és új edzőt is kaptunk idén. Most már csak az a lényeg, hogy nézők előtt tarthassuk meg a meccseket, hiszen a csapatnak nagy inspirációt jelent látni és hallani a szurkolókat!”

A kosarasok egy kötetlen beszélgetés keretében válaszoltak a sporttal és a kosárlabdával kapcsolatos kérdésekre

Fotó: Horváth Éva

Visszatérve a táborra: a záró napon Etyekre, a Korda Filmparkba látogattak el a gyerekek, ahol vezetett programon vettek részt, majd fagyizni mentek, s hazafele megálltak Alcsútdobozon, hogy megtekintsék az Arborétumot. Itt az Arborétum képviselői bemutatták nekik a kertben látható fákat, virágokat, s szóba került a környezetvédelem is. (A Karitász Csoport ezúton is köszöni az Arborétum vezetőségének, hogy ingyenes belépést és vezetést biztosítottak a fiataloknak!)

„Természetesen e tábor zárása nem jelenti számunkra a nyár és a hozzá kapcsolódó teendők végét!” – hangsúlyozta Bíró Beáta – „A következő projektünk az iskolakezdési támogatás, mely során ötven rászoruló családnak vásárolunk tanszert, füzeteket, ruhaneműt. Ezt a júliusi perselyadományokból és az Önkormányzat támogatásával tudjuk megvalósítani.”

Borítókép: Fotó: Horváth Éva
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek