2 évnél régebbi cikk

A fehérvári Nida Zalán Örs egyre közelebb kerül a súlyemelő EB-hez
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
A fehérvári Nida Zalán Örs egyre közelebb kerül a súlyemelő EB-hez
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Szakításban és összetettben is új egyéni csúcsot ért el Nida Zalán Örs a Messzi István Emlékversenyen. A székesfehérvári sportoló így közelebb került ahhoz, hogy induljon a Junior EB-n.

Még májusban írtam arról, hogy új egyéni csúccsal első helyezést ért el Nida Zalán Örs a budapesti 2021. évi súlyemelő Iskolás Országos Bajnokságon. A 17 éves fiatalember akkor 81-kg-ban állt a tárcsák mellé: öt jó fogással 100 kg-ot szakított és 134 kg-ot lökött. (Lökésben túlszárnyalta eddigi rekordját.) Összetett eredménye 234 kg lett.

Ezt követően Lengyelországban bizonyított: az Olimpiai Reménységek Versenyén második helyezést ért el csapatával.

Nida Zalán Örs a dobogó legtetejére állhatott fel a Messzi István Emlékversenyen

Molnár Attila FB-oldala

A sikerfolyam következő állomásaként tekinthetünk az elmúlt hétvégére, amikor a székesfehérvári fiatalember győzedelmeskedett a Messzi István Emlékversenyen. Az immár XXI. alkalommal megrendezésre kerülő programra Kecskeméten került sor a legendás súlyemelőről elnevezett sportcsarnokban. (Messzi István idén lenne 60 éves. Sportolói pályája legnagyobb sikerét 1988-ban érte el, amikor középsúlyban a szöuli olimpián ezüstérmet szerzett. 1991. májusában hunyt el egy autóbalesetben Katalinpusztánál. Emlékére minden év augusztusában súlyemelő versenyre hívják a sportolókat.)

Nida Zalán Örs (középen) és Molnár Attila (jobbra) a kecskeméti versenyen

Molnár Attila

Zalán tavaly második lett ezen a megmérettetésen 95 kg szakítás, 130 kg lökés – 225 kg-os összetett eredménnyel. Idén az olimpikon Baranyai János segítette felkészülését: ő állította össze edzéstervét is, amit Molnár Attila irányítása alatt valósított meg Székesfehérváron, a Predatorban, napi két edzéssel.

Másfél évvel ezelőtt Zalán 67 kg-ban indult, utána váltott súlycsoportot” – mesélte edzője. – „A tavalyi Messzi István Emlékversenyen már 73 kg-ban indult. Most a 81 kg-os osztályban mutatta be tudását, vagyis nincs egy éve ebben a súlycsoportban. Még nem erősödött bele igazán, mégis több mint 30 kg-ot javított összetettben a 2020-as eredményén. Úgy gondolom, hogy az igazi csúcsok még visszavannak, és hamarosan csodákat láthatunk tőle!”

Zalán több, mint 30 kg-ot javított összetettben a 2020-as eredményén

Molnár Attila FB-oldala

Zalán eddig még soha sem próbált meg 115-öt szakítani, most jött el a pillanat – és sikerült is neki! A 140-es lökés már Lengyelországban is megvolt hetekkel ezelőtt, viszont most hat fogásból kettő rontott lett, ami a koncentráció hiányának tudható be.

Szakításban és összetettben is új egyéni csúcsot ért el a fehérvári sportoló

Molnár Attila FB-oldala

Szép ez az eredmény, s már a kezdő fogásokkal is vastagon megnyerte a versenyt, de az is látszik, hogy van még benne jópár kilogramm, és reményeim szerint ki is adja magából a következő versenyen!” – Mondta Molnár Attila. – „Zalán most egy kicsit szintet lépett, és ezzel az eredménnyel közelebb került ahhoz, hogy induljon a Junior EB-n, melyre hamarosan sor kerül.”

Borítókép: Molnár Attila FB-oldala
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek