2 évnél régebbi cikk

Zagreb Open: ökölvívásban ezüstérmet szerzett Frank Dominik
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár Küzdősport SE
Zagreb Open: ökölvívásban ezüstérmet szerzett Frank Dominik
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Második helyezést ért el a Frank Dominik a Horvátországban megrendezett nemzetközi ökölvívó tornán. A székesfehérvári sportoló megosztott pontozással maradt alul a döntőben.

A Fehérvár Küzdősport SE két versenyzője, Frank Dominik és Tóth Adrián is meghívást kapott a válogatottba, hogy aztán a Zagreb Open ringjébe állhasson, s bizonyíthassa tudását.

Frank Dominik és edzője, Turós Arnold

Fehérvár Küzdősport SE

Adrián sajnos nem tudott részt venni a versenyen, mert még a nyáron megsérült Tbilisziben, amikor az Európa-bajnokságon képviselte városunkat – és egyesületét. (A Grúziában megrendezett EUBC junior ökölvívó Európa-bajnokságra az Utánpótlás Magyar Kupán elért győzelmével váltotta meg jegyét.) A sikeres sportoló akkor megosztott pontozással, nagyon szűken maradt alul fehérorosz ellenfelével szemben.

A mérkőzés során egy fejeléstől eltörött az orra, ami újra szétrepedt augusztusban, amikor a moszkvai orosz-magyar csapat találkozón mindkét ellenfelét megverte. Bár könnyedén győzött az oroszokkal szemben - az orra viszont e meccsek során ismét túlságosan is „előtérbe került”.  

A fájdalom nem akart elmúlni, s hozzájött még egy betegség is: sokáig 38 fokos lázzal küzdött, így edzője úgy döntött, hogy nem indítja el az Open-en.

„Olyan rövid lett volna a felkészülési idő a gyógyulást követően, hogy nem lett volna helyes szakmailag, ha hagyom, hogy küzdjön egy nemzetközi meccsen.” – nyilatkozta Turós Arnold – „Adrián most már jól van, edz is, így a novemberi magyar bajnokságon már nyugodt szívvel bokszolhat.”

Dominik legutóbb Romániában versenyzett

Fehérvár Küzdősport SE

Adrián edzőtársa, Frank Dominik szerencsére nem sérült meg és betegség sem sújtotta, így az egri edzőtáborban négy napon át készült arra, hogy aztán Horvátország fővárosába utazhasson. (Dominik legutóbb Romániában járt az Erdély Kupán, ahol ezüstérmet szerzett.) A fehérvári fiatalember csodálatos meccsen brillírozott és a döntőben is csak megosztott pontozással maradt alul, így második helyen végzett.

„Okosan, szépen, hatékonyan öklözött.” – jellemezte edzője – „A döntőben 3:2-es megosztott pontozással sajnos kikapott, ám e remek teljesítmény pótolja az aranyérmet! Dominik hatalmas fejlődést mutatott az utóbbi hónapokban, így nagyon büszke vagyok rá!”

A Fehérvár Küzdősport SE képviselői az Erdély Kupán

Fehérvár Küzdősport SE

Turós Arnold elmondta, hogy az egyesület most a serdülő / junior OB-ra készül, ami november 10-13 között lesz. Az edzőtermi edzések mellett heti szinten utaznak más csapatokhoz 10-12 menetes kesztyűzésekre.

Az OB-n elég nagy csapattal fognak részt venni. A serdülők közül Frank Dominik, Kalocsa Zoárd és Fekete Leon fogja megmérettetni magát. Leont edzője nagyon okos, nagyon intelligens bokszolónak tartja, Zoárdról pedig elmondta, hogy nemrég került ugyan a versenyzők közé, ám már több kesztyűzésen is volt vele és kiderült, hogy a képességei kiválóak. Ő most a magyar bajnokságra főként tapasztalatszerzés miatt utazik, hogy aztán a jövő évi Diákolimpián és OB-n már teljesen felkészülten tudjon teljesíteni.

A Fehérvár Küzdősport SE népes csapata

Fehérvár Küzdősport SE

A juniorokat Hippeller Panna, Zsuzsics Adrián, Németh Zsolt, Sárosdi Patrik és Tóth Adrián képviseli majd. Sárosdi Patrik egy jó képességű, kezdő bokszoló, Zsolt pedig a Fehérvár Küzdősport SE egyik legszorgalmasabb versenyzője, aki inkább gyakorlatot szerezni indul el az OB-n. No, és ne feledkezzünk el Hippeller Pannáról sem, aki ismét szeretné meglepni súlycsoportját: idén egyszer már bemutatkozott egy UMK bronzérem megszerzésével, s azóta rengeteget fejlődött!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek