3 évnél régebbi cikk

Hétvégén akár 35 fok is lehet
·Hírekidőjárás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com/ VisionPic .net
Hétvégén akár 35 fok is lehet
·Hírekidőjárás·Utolsó frissítés: undefined

A hét utolsó napjaira visszatér az igazi strandidő és a nagybetűs nyár. Három keleti megyében narancssárga figyelmeztetés érvényes szombatra a nagy meleg miatt, Fejér megye citromsárgává vált.

Amire számítani lehet: rengeteg napsütés. Röviden ez lesz a hétvégén. Nyugodtan lehet tervezni hétvégére strandolást, vagy kerti sütögetést, garantált a jó idő. Pénteken csak fátyolfelhők szűrhetik a napfényt, esőre nem kell készülni, de néhol felélénkülhet a szél. Napközben 30-34 fokra készülhetünk. Szombaton és vasárnap hasonló lesz a helyzet, legfeljebb néhol alakulhat ki helyi zápor, esetleg zivatar a délutáni órákban.

Fejér megye citromsárgába borult, ami azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű, három keleti megyére (Hajdú-Bihar, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok) pedig narancssárga figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat.

Jönnek a trópusi éjszakák: a legtöbb helyen csak kevéssel csökken 20 fok alá a hőmérséklet, ám a vízpartokon és nagyvárosok belső részén 20 fok fölött maradhatnak a legalacsonyabb értékek.

A kánikulában nagyon fontosan az óvintézkedések! Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, napi 3-4 liter cukor- és alkoholmentes folyadék fogyasztása ajánlott. Az erős, nagyon erős UV-sugárzás miatt 10 és 16 óra között ha lehet, kerüljük a közvetlen napfényt, ha erre nincs lehetőségünk, magas faktorszámú fényvédő krémekkel, szalmakalap, illetve napszemüveg viselésével, könnyű ruházattal védekezhetünk a leégés ellen.

Úgy néz ki, hogy jövő hét elején is marad még a nyár.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek