3 évnél régebbi cikk

Több százezret loptak egy strandoló házaspártól a Velence Korzón - melltartóból került elő a zsákmány
Fehérvár Médiacentrum fotója
plymouthrock.com
Több százezret loptak egy strandoló házaspártól a Velence Korzón - melltartóból került elő a zsákmány

Iratokat, vonatjegyet, készpénzt, ruhát és mobiltelefont loptak el a Velence Korzón strandoló házaspártól pénteken, a tizenéves tetteseket a helyszínen elfogták a rendőrök.

Ismételten arra hívja fel a figyelmet a rendőrség: ne hagyjuk törölközővel letakarva értékeinket a strandon őrizetlenül, hanem használjuk az értékmegőrzőt! 

Augusztus 7-én egy, a Velence Korzónál fürdőző házaspár számára csak a rendőrség éberségén múlott, hogy visszakapták a táskájukat, benne értékes mobiltelefonokkal, készpénzzel, vonatjegyeikkel és ruhaneműikkel. 

A police.hu beszámolója szerint Velencén teljesített szolgálatot péntek este két készenléti járőr felfigyelt három zavartan viselkedő román fiatalra, egy 19 éves férfira, egy 18 éves nőre és egy 13 éves fiúra.

Amikor a Készenléti Rendőrség állományába tartozó törzsőrmester és őrmester megkérdezte tőlük, hogy van-e náluk szabálysértésre, vagy bűncselekményre utaló tárgy, ugyan nemleges választ adtak, de a náluk lévő sporttáskából olyan iratok kerültek elő, melyek nem az ő nevükre lettek kiállítva. Ezen túl a táska alján lapult egy olyan mobiltelefon is, melynek jelkódját egyikük sem ismerte.

A készenléti rendőrök így felvették a kapcsolatot a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjával, és az igazolványokon szereplő személlyel való kapcsolatfelvételt kérték. Mintegy pár perc elteltével az ügyeletestől azt a tájékoztatást kapták, hogy az iratok tulajdonosa most tett bejelentést, miszerint a Velence Korzó szabadstrandjának egyik napozóágyáról ellopták sporttáskájukat, benne irataikkal, vonatjegyükkel, készpénzükkel, ruháikkal, mobiltelefonjukkal együtt.

Miután a bejelentő és a felesége odaérkezett a készenléti rendőrökhöz, egyből felismerték saját holmijukat, és a hölgy a telefon képernyőzárját ujjnyomatával egyből fel is oldotta.

Amikor átnézték a táska tartalmát, kiderült, hogy 18 000 forint készpénz hiányzik belőle. A rendőrök felszólítására ekkor az intézkedés alá vontak közül a 18 éves nő melltartójából elővette a pénzt, majd átadta a rendőröknek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek